<
Sluiten

Fort Myers

Aan de westkust van Florida ligt de stad Fort Myers met daarbij het bij toeristen meer bezochte Fort Myers Beach. Als ik de boekjes moet geloven moet Fort Myers de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo schrijft de Capitool reisgids over Fort Myers het volgende: “Het uitzicht op Fort Myers vanaf de Caloosahatchee River is verbluffend en vormt een passende introductie tot een stad die nog de sfeer ademt van het oude Florida”.

Helaas heb ik zelf nog niet de tijd gehad om Fort Myers te bezoeken, dus kan ik niet bevestigen of het daadwerkelijk zo is. Met meer dan een half miljoen inwoners in de agglomeratie Fort Myers is het vooral een grote stad met een belangrijke regionale functie.

Fort Myers Beach

Fort Myers

De meeste toeristen die een accommodatie in Fort Myers boeken zullen terechtkomen in het aangrenzende Fort Myers Beach. Officieel een stuk kleiner en dunner bevolkt dan Fort Myers, maar vooral populair vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden villa’s. Deze worden via makelaars, tussenpersonen en reisorganisaties verhuurd aan toeristen.

Fort Myers Beach heeft naast strand, wat horecagelegenheden en winkels niet zo veel te bieden aan de toeristen. Hier kom je vooral vanwege de rust en omdat het huren van een villa hier relatief goedkoop is, terwijl je door de ligging een uitstekende uitvalsbasis hebt naar leuke plaatsen zoals Naples, Sanibel & Captiva en de diverse outlet malls.

Sanibel en Captiva

Voor de mooiste stranden en om dolfijnen in het wild te zien kun je het beste het ten westen van Fort Myers Beach gelegen Sanibel en Captiva bezoeken. Je komt hier via de Sanibel Causeway, een tolweg die de eilanden met het vasteland verbindt. Aan de zuidkust van Sanibel en de westkust van Captiva vind je prachtige stranden in een zeer relaxte setting. Vooral Sanibel staat bekend om de enorme hoeveelheden schelpen die je op de prachtige witte stranden vindt.

Schelpenzoekers hoeven niet veel moeite te doen om de prachtigste schelpen te vinden. Ze liggen echt voor het oprapen en om de mooiste exemplaren te vinden kun je wat vroeger in de ochtend gaan en vooral kijken waar andere mensen niet komen.

Sanibel