Sluiten

Reisvoorbereiding

Vrijwel iedere reis begint met een reisvoorbereiding. Zo ook een vakantie naar Florida.  Je reist immers naar Amerika en dat betekent dat je een aantal zaken moet regelen voor je aan je vakantie begint:

– Reis je met een Nederlands paspoort naar Florida? Dan heb je een ESTA nodig als je geen visum voor Amerika hebt. Een ESTA voor Amerika is een elektronische toelating tot het land. Je moet je ESTA op tijd aanvragen, bij voorkeur minstens 72 uur voor vertrek.
– Om geld op te kunnen nemen in Florida moet je bankpas op ‘wereldprofiel’ staan. Regel dit voor je vertrek.
– In Florida werkt men met Amerikaanse stopcontacten, waar Nederlandse stekkers niet in passen. Je hebt daarom een adapter of wereldstekker voor Amerika nodig om je apparatuur te kunnen gebruiken.
– Vanwege de hoge ziektekosten in Amerika is een reisverzekering met dekking voor ziektekosten eigenlijk een must. Kijk ook of er een verhoogde dekking is voor aansprakelijkheid in Amerika.

Hieronder kun je doorklikken naar uiteenlopende informatie die handig is als reisvoorbereiding op jouw vakantie naar Florida:

Afstanden

afstanden

Afstanden in Florida: zoveel kilometer of mijl moet je afleggen tussen de plaatsen in Florida en dit zijn de reistijden.

lees verder
bagage meenemen

bagage meenemen

Bagage meenemen naar Florida? Lees alle over de regels met betrekking tot bagage, handbagage en goedgekeurde TSA sloten.

lees verder
Douaneregels

douaneregels

De douaneregels met betrekking tot invoer en uitvoer tussen Florida en Nederland op een rijtje.

lees verder
creditcards

creditcards

Je creditcard gebruiken in Florida? Een creditcard kan gebruikt worden voor reserveringen, borgstellingen en aankopen in Florida.

lees verder
geld

geld

Geld in Florida: alles over betalen, geld pinnen bij een geldautomaat, gebruik van creditcards en euro-dollar wisselkoersen.

lees verder
internationaal rijbewijs

internationaal rijbewijs

Internationaal rijbewijs nodig in Florida? Eigenlijk niet. Lees hier alles over het internationaal rijbewijs bij reizen naar Florida.

lees verder
paspoort

paspoort & visum

Paspoort en visum informatie voor Florida. Alles over de paspoorteisen, visumregels en de elektronische ESTA-aanmelding voor reizen naar Florida.

lees verder
pretparkkaartjes met korting

pretparkkaartjes met korting

Voordelige pretparkkaartjes kopen voor pretparken in Florida? Zo koop je goedkope entreekaartjes en vind je de hoogste korting voor je pretparkkaartjes.

lees verder
reisgidsen

reisgidsen

Wil je alles uit jouw vakantie naar Florida halen? Een goede reisgids voor Florida zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen van Florida!

lees verder
telefoneren

telefoneren

Telefoneren in Florida: alles over mobiel bellen, goedkoop telefoneren, gsm-netwerken, belkosten en dataverkeer in Florida.

lees verder
tijdsverschil

tijdsverschil

Tijdsverschil tussen Florida en Nederland: alles over het tijdsverschil met Florida, zomertijd in Florida en een jetlag.

lees verder