<
Sluiten

Daytona Beach

Daytona Beach ligt aan de oostkust van Florida, op ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Orlando. Daytona Beach staat bekend om het harde strand waar je met de auto op kunt. Nog steeds zijn er grote delen strand waar het toegestaan is om met de auto te komen. Dit maakt Daytona Beach zo’n unieke bestemming binnen Florida.

In Daytona verzamelen auto- en motorliefhebbers zich dan ook graag op het strand. Tevens komen ze af op de diverse races die hier al jarenlang gehouden worden. Bekend zijn de Speedweek (o.a. Daytona 500 NASCAR Race), de Coke Zero 400, Biketoberfest en in maart de beruchte Spring Break. Deze evenementen maken van Daytona Beach één van de bekendste stranden van Amerika en zelfs de hele wereld. Het bewijst dat een strand niet persé idyllisch hoeft te zijn om veel publiek te trekken.

Daytona hebben we – in tegenstelling tot de andere plaatsen op deze website – nog niet bezocht. Het staat hoog op het verlanglijstje om binnenkort toch een keertje te doen, vandaar dat we de pagina alvast aangemaakt hebben binnen onze site.

Daytona Beach