<
Sluiten

Pretparken

Voor velen is een vakantie naar Florida niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele pretparken die Florida rijk is. Het centraal gelegen Orlando mag zich zelfs pretparkhoofdstad van de wereld noemen. Jaarlijks passeren miljoenen Amerikanen en buitenlandse toeristen de toegangspoorten van pretparken zoals Disney, Universal Studios en SeaWorld.

De Amerikaanse ‘themeparks’ zijn over het algemeen ruimer van opzet en dankzij het over het algemeen zeer ruime budget dat ze ter beschikking hebben ook mooier en beter onderhouden dan wat we in Europa gewend zijn. Daar hangt voor de bezoekers dan ook een redelijk pittig prijskaartje aan. Als je een toegangspas koopt voor meerdere dagen dan valt de toegangsprijs per dag nog wel mee.

Als je echter losse dagkaarten koopt dan zie je de prijs al snel oplopen. Voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen is een entreeprijs van meer dan driehonderd dollar met z’n vieren heel normaal voor de grotere attractieparken.

De best bezochte parken

pretpark

De meeste pretparken vind je in Orlando, waarvan de parken die onder Disney World Resort en Universal Orlando Resort vallen ruimschoots het meeste aantal bezoekers weten te trekken. Ook zeer populair in Orlando zijn SeaWorld, Discovery Cove en het spectaculaire waterpretpark Wet ‘n Wild.

Buiten Orlando is er ook genoeg te beleven. In Tampa vind je Bush Gardens, een grote dierentuin die altijd genoemd wordt binnen het rijtje van de beste dierentuinen van Amerika. Langs de oostkust heb je het Kennedy Space Center, dé plek voor iedereen die interesse heeft in ruimtevaart. Voor liefhebbers van de onderwaterwereld heb je in Miami het Miami Seaquarium wat kleiner is dan SeaWorld Orlando, maar ook meteen een stuk goedkoper om binnen te komen.

Bush Gardens

Bush Gardens

Het in 1959 geopende Bush Gardens behoort tot de beste dierentuinen van Amerika en is één van de best bezochte attractieparken van Florida

lees verder
Gatorland

Gatorland

Gatorland is een park dat geheel gewijd aan de in Florida volop in het wild voorkomende krokodillen en alligators.

lees verder
SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een op de onderwaterwereld gebaseerd themapark. Met ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar behoort het tot de best bezochte pretparken ter wereld.

lees verder
Universal Orlando Resort

Universal Orlando Resort

Universal Orlando Resort omvat verschillende attractieparken, waaronder Universal Studios dat geheel gebaseerd is op films en televisieprogramma’s van filmmaatschappij Universal Studios.

lees verder
Walt Disney World Resort

Walt Disney World Resort

Walt Disney World Resort is het drukstbezochte en bekendste attractiepark ter wereld. Bezoekers komen van heinde en verre om de vier pretparken, de twee waterpretparken en de entertainmentgebieden te bezoeken.

lees verder

Wachttijden

Over het algemeen zijn wachtrijen en wachttijden redelijk beperkt door een strakke organisatie en ruim opgezette parken. Tijdens het hoogseizoen kan het echter vrij druk worden en kunnen de wachttijden bij de topattracties flink oplopen. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van voorrangsrijen zoals de FastPass in Disney parken om de wachttijd binnen de perken te houden.

Kortingen

De beste manier om kortingen te krijgen is om zoveel mogelijk gebruik te maken van combinatiekortingen en passen voor meerdere dagen. Het combineren van pretparken die tot dezelfde keten behoren maakt het eenvoudiger om voor een zo laag mogelijke prijs meerdere parken te bezoeken. Voor een geringe meerprijs kun je vaak dan ook binnen één dag meerdere parken bezoeken. Zo kost 7 dagen door de diverse Disney-parken lopen je soms zelfs minder geld dan 3 keer 1 dag Disney, Universal en SeaWorld.

Het vooraf online kopen van toegangskaarten is over het algemeen de goedkoopste manier. Je moet dit wel bij een betrouwbare partij doen, zodat je zeker weet dat je de tickets ontvangt en dat het goed zit met de geldigheid. Wij maken zelf altijd gebruik van Undercover Tourist, een betrouwbare Amerikaanse website die gespecialiseerd is in toegangskaarten voor pretparken.

meer over pretparkkaartjes kopen

Overzicht van de populairste pretparken in Florida

Orlando:
Disney World Resort (Magic Kingdom, Epcot, MGM Studios, Animal Kingdom, Blizzard Beach en Typhoon Lagoon)
Universal Orlando Resort (Universal Studios Florida, Islands of Adventure, The Wizarding World of Harry Potter en Universal CityWalk
SeaWorld (SeaWorld, Discovery Cove en Aquatica)
Gatorland

Tampa:
Bush Gardens

Miami:
– Miami Seaquarium
– Jungle Island

Space Coast:
– Kennedy Space Center

pretpark