<
Sluiten

Gatorland

Gatorland is een themapark ten zuiden van Orlando. Het park is geheel gewijd aan de in Florida volop in het wild voorkomende krokodillen en alligators. Oorspronkelijk is Gatorland een farm waar alligators gefokt werden om de huiden en het vlees te verkopen.

Inmiddels is het een park van bijna een halve vierkante kilometer groot waar je de gevaarlijke reptielen kunt observeren, kleine versies van de alligators vast kunt houden (en er mee op de foto kunt gaan) en diverse demonstraties en shows kunt bekijken.

Of deze vorm van vermaak goed is voor de dieren, is de vraag. Mannen die zich Crocodile Dundee voelen en met de beesten aan het worstelen slaan lijken me niet iets waar de dieren veel plezier aan beleven. Als je toch al van plan bent om een rondvaart met een airboat in de Everglades in te plannen zou ik Gatorland lekker links laten liggen. De diverse uitbaters van de Airboat Tours bieden vergelijkbare shows als wat je in Gatorland Orlando kunt zien, niet zelden gaat het er dan zelfs diervriendelijker aan toe

Gatorland