Sluiten

Beoordelingen

Lezen wat andere over Florida vinden is een uitstekend hulpmiddel om je te helpen een vakantie naar Florida samen te stellen. Belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden is het een feit de meningen van anderen niet altijd honderd procent objectief zijn en mede gevormd worden door achtergrond en verwachtingen. Zo zal iemand die een vijfsterrenhotel boekt daar mogelijk een te hoog verwachtingspatroon aan koppelen. Ook zal iemand die met een gezin naar een hotel gaat andere eisen en wensen hebben dan en zakenreiziger die hetzelfde hotel bezoekt.

Objectiviteit

Zelfs een site zoals deze is “gekleurd”. Wij schrijven vanuit onze eigen ervaringen, dus als we ergens een prettig gevoel bij hebben dan zal dat zeker te proeven zijn aan de teksten die over dat onderdeel geschreven worden. Objectiviteit is op het moment dat je verder gaat dan het schrijven van feiten en cijfers vrijwel onmogelijk, omdat je jezelf altijd een mening vormt.

Zo lees je beoordelingssites

Er zijn verschillende beoordelingssites te vinden op internet. Een goed voorbeeld hiervan is Tripadvisor. Bij hotelboekingssites zoals Booking.com en touroperators zoals TUI zie je ook op grote schaal gebruikerservaringen bij de verschillende accommodaties staan.

Omdat in bijna elk hotel er wel eens iets mis kan gaan zul je ongetwijfeld bij vrijwel iedere accommodatie wel een hele zure beoordeling lezen. Echt problematisch wordt iets als het structureel is. Dat soort omstandigheden filter je eruit door te kijken of feiten meerdere keren genoemd worden. Als een kwart van de mensen klaagt over slechte bedden, ranzig eten of een airco die teveel herrie maakt dan zit er waarschijnlijk echt wel een kern van waarheid in.

Probeer daarom zoveel mogelijk de verschillende beoordelingen te lezen en daar voor jezelf de belangrijke punten uit te pakken. Kijk ook goed wanneer de betreffende reiziger naar die accommodatie op vakantie is geweest. Zo is een opmerking over een heel druk zwembad in juli niet zo relevant als je in oktober naar dezelfde accommodatie gaat.

beoordelingen