Sluiten

Musea

Museumbezoek is een leuke aanvulling op je verblijf in Florida. In Florida vind je een groot aanbod van grote en kleinere musea met verschillende onderwerpen. Naast kunst, cultuur en geschiedenis vind je ook een aantal kleine musea die zich op een klein onderwerp richten. Een aantal musea die wij de moeite waard vinden, hebben we op een rijtje gezet.

The Bass, Miami Beach

The Bass, voorheen bekend als het Bass Museum of Art, is een van de topmusea in Florida. Naast een vaste kunstcollectie biedt dit museum ook wisselende tentoonstellingen die kunnen variëren van moderne kunst, abstracte kunstvormen en indrukwekkende architectuur. Enkele keren per jaar worden er prachtige stukken uit topmusea overgevlogen om hier aan het publiek getoond te worden.

Dali Museum, St. Petersburg

Dali Museum
(C) foto van Hackman via Depositphotos

Het Dali Museum is een must-visit voor liefhebbers van de surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dalí. Dit museum heeft de grootste collectie van kunstwerken van deze markante man. De totale collectie omvat meer dan 2000 onderdelen, waaronder bijna honderd olieverfschilderijen. Het opvallende museumgebouw stamt uit 2011 en is ontworpen door de architect Yann Weymouth.

Florida Museum of Natural History, Gainesville

Het Natuurhistorisch Museum van Florida is gevestigd op de campus van de University of Florida. Het museum opende in het jaar 1891 haar deuren en trekt ongeveer 200.000 bezoekers per jaar. Wie meer wil weten over het ontstaan van de flora en fauna in Florida moet hier zeker eens een kijkje gaan nemen.

Miccosukee Indian Village, Everglades

De Miccosukee Tribe is één van de grootste inheemse indianenstammen van Florida. Zij wonen in drie gebieden in het zuiden van Florida. Langs de Tamiami Trail (U.S. 41) vind je een tot toeristische attractie omgebouwd traditioneel indianendorp. Als je in de buurt bent moet je zeker een kijkje gaan nemen. Als dagtocht is het goed te combineren met een airboat tour over de Everglades.

Enkele mijlen ten oosten van het dorp vind je het Miccosukee Resort & Gaming. Dit is niet meer dan een resort waar je kunt slapen, eten en vooral gokken in het bijbehorende casino. Voor wie niet wil gokken is dit absoluut niet de moeite waard.

Tallahassee Antique Car Museum

Zo’n tachtig voornamelijk klassieke auto’s staan je gepoetst op te wachten in dit automuseum. De auto’s zijn vooral van Amerikaanse origine met merken zoals Ford, Chevrolet, Lincoln, Cadillac en Plymouth. Mooie stukken die ze hebben staan zijn de Batmobile uit de film ‘Batman Returns’, een DeLorean en een prachtige uit het jaar 1901 stammende Knox.

Vizcaya Museum and Gardens, Miami

Vizcaya Museum and Gardens, Miami

Vizcaya Museum and Gardens is een begrip in Miami. Een prachtige Italiaanse villa die opgebouwd is in de renaissancestijl vormt het mooie decor voor antiek, kunst en schoonheid. De buitenkant van de villa is de afgelopen jaren ook gebruikt als decor voor een aantal films zoals Bad Boys II, Any Given Sunday en Money Pit.

Frost Science Museum, Miami

Het wetenschappelijk museum van Miami is in ruim een halve eeuw uitgegroeid tot één van de populairste musea van Miami. Het museum met een oppervlakte van 4500 vierkante meter richt zich vooral op kinderen, maar is ook voor veel volwassenen nog erg leerzaam.