<
Sluiten

Villa huren

Voor grotere groepen, mensen die wat meer ruimte willen of van privacy houden, is het huren van een villa vaak een betere oplossing dan het boeken van een hotel of appartement. Het aanbod van vakantievilla’s in Florida is enorm en zeker als je de prijzen vergelijkt met wat je in Europa voor een villa betaalt dan ben je in Florida gewoonweg goedkoop uit. Afhankelijk van het seizoen, de locatie en de grootte en comfort van de villa betaal je tussen de 800 en 1500 dollar per week. Veel goedkoper zul je het niet vinden, duurder kan wel, maar dan heb je het vaak om een villa op een toplocatie of die wat betreft luxe en/of grootte verder gaat dan een gemiddelde villa.

Als je een zespersoonsvilla boekt met zes personen en je betaalt 1000 dollar met een dollarkoers van 0,90 euro voor 1 dollar dan betaal je 900 euro per week voor de villa oftewel 128 euro per persoon per week wat neerkomt op nog geen twee tientjes per persoon per nacht. Dat is minder dan wat je wereldwijd tegenwoordig voor een slaapplaats in een jeugdherberg/hostel betaalt.

Natuurlijk zal het je lukken om in Florida nog goedkoper te overnachten. Als je kiest voor goedkope motels of hotels dan zulk je ongetwijfeld op een lagere prijs per nacht uit kunnen komen. Het verschil in ruimte en comfort is dan echter vaak schrikbarend, waardoor de villa altijd de betere deal blijft.

villa huren

Verschil in kwaliteit

Als ervaren villahuurders, zowel in Europa als Florida, weten we dat er veel verschillen voor kunnen komen wat betreft ligging, uiterlijk, comfort en inrichting van een villa. Ook de staat van onderhoud en hoe schoon een villa is wil zeker variëren.

Helaas is het vooraf altijd lastig te zeggen wie de beste villa’s verhuurd. Soms is er sprake van een incidenteel slechte villa, een slechte schoonmaakster die er een zooitje van gemaakt heeft of gewoonweg verschillende smaken of verwachtingen. Wat de ene persoon een prachtige inrichting vindt kan de ander het toppunt van wansmaak vinden.

Locaties

De meeste villa’s vind je langs de Golf van Mexico en rondom Orlando en Kissimmee. Met name Fort Myers, Naples, Marco Island, Sarasota, Charlotte Harbour, Englewood en Fort Lauderdale zijn populaire bestemmingen voor villa’s. Houd er rekening mee dat de villa’s vaak in buitenwijken liggen, niet zelden in speciale woongemeenschappen met prachtige namen die je zo meevoeren naar de gaafste reclamebrochures.

Inrichting

Naast de standaard meubels zoals een eethoek, een zithoek en bedden zijn de meeste villa’s in Florida ook voorzien van een ruime en goed uitgeruste keuken (o.a. vaatwasser, oven, kookplaat), een wasmachine en droger, een garage, meerdere televisies (vaak in elke slaapkamer eentje) en een privézwembad. Deze zwembaden zijn vrijwel altijd voorzien van een insectenwerende ombouwing. Veel villa’s zijn ook voorzien van internetaansluiting, al dan niet draadloos (wifi).

Hoe huren?

Er zijn grofweg 3 manieren om een villa in Florida te huren:
1) rechtstreeks bij de eigenaar
2) via een bemiddelingskantoor/tussenpersoon
3) via een (Nederlandse) reisorganisatie

Rechtstreeks bij de eigenaar huren is over het algemeen het goedkoopst. Alle opbrengsten gaan naar de eigenaar, hij is geen kosten kwijt aan commissie of provisie. Als huurder is het wel een vertrouwenskwestie. Als je rechtstreeks bij een particulier huurt heb je geen enkele garantie dat de villa van de verhuurder is en dat de villa zelfs echt bestaat op de aangegeven locatie. Omdat je vaak alles of een groot deel vooraf moet betalen neem je een risico. Hier geldt geen SGR-garantie of een andere soort van bescherming voor de hurende toerist.

Vrij veel villa’s worden verhuurd door tussenpersonen. Deze kantoren hebben enkele tot soms wel honderden villa’s in beheer. Ze treden op als tussenstation tussen de eigenaar en huurder. Deze bureaus zijn voor de huurder het aanspreekpunt en de partij waarmee ze een contract afsluiten. Deze kantoren zorgen naast het verhuren van de villa’s meestal ook voor het daadwerkelijke beheer. Het vervangen, repareren en schoonmaken geschiedt onder hun regie. Als je via een tussenpersoon huurt dan boek je meestal een type villa (wat betreft luxe), de grootte (aantal personen / slaapkamers) en in welke plaats de villa ligt. Bij aankomst krijg je te horen welke villa voor enkele dagen of weken de jouwe is.

De zekerste weg is via reisorganisaties en tussenpersonen die vanuit Nederland opereren, mits ze de boekingen onder SGR-garantie uitvoeren. De toegevoegde waarde zit hem dan vooral in het feit dat je naast een Nederlandstalig aanspreekpunt de zekerheid hebt dat in het geval van een faillissement jij je betaalde huursom niet kwijt bent.