Sluiten

Naples & Marco Island

Langs de westkust van Florida, net ten noorden van het Everglades National Park, vind je de plaatsen Naples en Marco Island. Hoewel het twee aparte plaatsen betreft, wordt het als een agglomeratie gezien en vaak in één zin genoemd.

Naples is een stad die aan het einde van de negentiende eeuw gesticht werd. De stad is vernoemd naar de Italiaanse stad Napels (Engels: Naples) vanwege de gelijkenis van de baaien waaraan beide steden gelegen zijn. Naples en Marco Island zijn samen goed voor iets meer dan dertigduizend inwoners, waarmee het een betrekkelijk kleine bestemming binnen Florida vormt. Toch kiezen redelijk wat toeristen juist voor deze plek om een vakantie te vieren. Niet vanwege de ligging, maar omdat het twee mooie plaatsen zijn om te verblijven.

Naples

Naples

Wat je op zal vallen als je door Naples rijdt is dat er redelijk wat dure huizen staan., met name langs de waterpartijen in het noorden en zuiden van de stad. De gemiddelde woning in Naples kost een aardige duit.

Het strand van Naples is een wit zandstrand van maar liefst 16 kilometer lang. In het jaar 2005 is het door Travel Channel als beste strand van de Verenigde Staten gekozen.
Met als belangrijkste attracties de historische binnenstad, de Naples Pier, de Naples Zoo at Caribbean Gardens en de botanische tuin hoef je je hier niet te vervelen.

Marco Island

Marco Island

De bezoekers van Marco Island geven dit eiland op beoordelingssites vaak een hoge waardering. Deze badplaats met iets meer dan tienduizend inwoners is mooi ingericht, heeft prachtige stranden en is van zoveel waterpartijen voorzien dat het soms de bijnaam ‘het Venetië van Florida’ genoemd wordt.

De grootste attracties van Marco Island zijn het strand, de relaxte sfeer en de uitstekende mogelijkheden om te vissen. De duizenden kleine eilandjes ten oosten van Marco Island behoren tot de beste visgebieden ter wereld.

Vanwege de ligging is Marco Island een uitstekende uitvalsbasis om het Nationaal Park de Everglades te bezoeken.