<
Sluiten

Universal Orlando Resort

Ten noordwesten van International Drive in Orlando vind je Universal Orlando Resort. Op het resort vind je twee pretparken: Universal Studios Orlando en Island of Adventures. De Universal CityWalk Orlando maken het park compleet. Hier vind je restaurants, een bioscoop, bars, discotheken en winkels.

Universal Studios

De meeste bezoekers komen voor Universal Studios Orlando, vroeger bekend onder de naam Universal Studios Florida. Het park is geheel gebaseerd op films en televisieprogramma’s van filmmaatschappij Universal Studios. Jaarlijks komen maar liefst zes miljoen bezoekers af op alle attracties van dit themapark.

Het park opende in 1990 z’n deuren en is inmiddels flink aangepast en uitgebreid. Door de komst van nieuwe films en filmhelden is het aanbod aan attracties continu aan verandering onderhavig. Zo kreeg in 2010 de jonge tovenaar Harry Potter een prominente plek op het park. The Wizarding World of Harry Potter is helemaal opgezet in de stijl van de bekende films.

Prijzen

De toegang tot de parken op dit resort is redelijk duur, zeker als je een toegangskaart voor slechts één dag aan wilt schaffen. Voordeliger is het om een kaart voor meerdere dagen aan te schaffen. In verhouding betaal je voor een toegangspas voor drie of vier dagen veel minder dan wanneer je slechts 1 dag naar binnen wilt.

Kijk bij het aanschaffen wel of er sprake is van een pas voor 1 park of voor beide parken. Het prijsverschil is klein en het zou zonde zijn om je te beperken. Wie ook nog naar waterpark Wet ‘n’ Wild wil kan een combikaart aanschaffen waarbij dit park ook inbegrepen is.

Universal Orlando Resort