Sluiten

Bush Gardens

In het noordoosten van Tampa ligt themapark Bush Gardens. Het in 1959 geopende park behoort tot de beste dierentuinen van Amerika. Tevens is het één van de best bezochte attractieparken van Florida. De achtbanen Montu, Kumba, SheiKra en Gwazi behoren ook tot de beste rollercoasters van Amerika. Met name de naar de Egyptische god Monthu vernoemde Montu is volgens de kenners een ervaring die je niet snel vergeet.

De dieren vormen nog steeds de hoofdattractie van Bush Gardens. Men heeft getracht het Afrikaanse landschap na te bootsen. Meer dan tweeduizend dieren zijn er momenteel te vinden in dit park zoals leeuwen, giraffen, zebra’s en gorilla’s. De huidige Serengeti vlakte op het park is maar liefst 260.000 vierkante meter groot. Sommige dieren vind je niet op deze vlakte, maar hebben hun eigen leefomgeving binnen het park.

Het van oorsprong als gratis dierenpark opgezette Bush Gardens biedt naast de dieren en de rollercoasters nog een aantal attracties om de bezoekers optimaal vermaak te bieden. De musical KaTonga is een spectaculaire show die bezoekers meer dan een half uur meevoert naar Afrika.

De groei van Bush Gardens naar een volwaardig themapark heeft als gevolg dat de prijzen inmiddels ook op het niveau liggen van grote parken zoals SeaWorld, Disney en Universal Studios. Relatief goedkoop is als je een combinatieticket koopt van Bush Gardens met SeaWorld in Orlando of het bij Bush Gardens gelegen waterpark Adventure Island.

Bush Gardens