Sluiten

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor een vakantie in Florida is vooral afhankelijk van je reisdoel en het budget wat je ter beschikking hebt. De populairste reisperiodes zijn ook veruit de duurste. De prijzen voor hotelkamers en appartementen kunnen in het hoogseizoen een flink stuk hoger liggen dan gedurende de rest van het jaar.

Het hoogseizoen loopt globaal van half december tot en met eind april. Dit kan per plaats iets verschillend zijn. Tijdens deze maanden liggen de hotelprijzen aanzienlijk hoger dan in de zomermaanden. Dat heeft enerzijds te maken met het stabielere weertype, anderzijds door de enorme populariteit van Florida als winterzonbestemming voor de Amerikanen.
In de periode november tot en met april vinden ook een groot aantal evenementen en shows plaats waardoor de vraag naar hotelkamers flink toe kan nemen op het moment dat er veel te doen is.

beste reisperiode

In de winter

De populariteit van de winterperiode heeft vooral te maken met het over het algemeen zeer aangename en stabiele weer dat in deze maanden heerst. Met temperaturen die overdag gemiddeld tussen de 18 en 25 graden liggen en veel zonuren is Florida één van de aangenaamste plekken om te vertoeven in de winter. Als je niet goed tegen té warm weer kunt en/of veel dingen wilt ondernemen is dit de beste reisperiode voor een zonnige wintervakantie. Er blijft in de winter wel een kans op een aantal dagen koeler weer onder invloed van koude poollucht die zuidwaarts trekt.

Voorjaar

Iets goedkoper en rustiger is de periode april tot half mei. Je merkt in april dat de temperaturen al wat vaker richting de dertig graden komen en de kans op koelere dagen wordt snel kleiner. Wel neemt de regenkans toe. In mei (meestal halverwege de maand) vind de omslag plaats naar het zwoelere en meer instabiele weertype dat tot november aanhoudt.

Zomer

De maanden juni en september zijn over het algemeen het goedkoopste. Voor wie het weer niet zo belangrijk is kan dit de geschiktste periode zijn. De maanden juli en augustus zijn voor Europeanen wat duurder omdat de prijzen van de vliegtickets in deze maanden wat enkele honderden euro’s hoger liggen als gevolg van de schoolvakanties.

Beste reisperiodes op basis van voorkeur

Strandvakantie:
Meest geschikte maanden zijn april, november, december en in iets mindere mate eerste helft mei.

Pretparken:
De periode november tot begin mei is de meest geschikte periode om pretparken te bezoeken. In de zomermaanden is het te warm en te instabiel.

Zwemmen met dolfijnen:
De kleinste kans op aflasting vanwege slecht weer heb je tussen november en mei. Vanwege de watertemperaturen zijn november, december, april en mei de meest aangename maanden om te gaan zwemmen met dolfijnen.

Dingen zien & doen:
In de periode december tot en met april is er het meeste te beleven in Florida en is het weer het aangenaamste om dingen te ondernemen.

Fotograferen:
Florida is het hele jaar geschikt om te gaan fotograferen. Pas op in de zomermaanden, want door de hogere luchtvochtigheid en temperatuurverschillen (airco in auto – buitenlucht) is er dan meer kans op condensvorming op lenzen en zelfs in camera’s. Goed acclimatiseren van de apparatuur is aanbevolen.
Het licht is in de wintermaanden iets zachter dan in de zomer. De periode dat je ‘s morgens en ‘s avonds mooi licht hebt om foto’s te maken duurt ook iets langer dan in de zomermaanden. Wie landschappen, gebouwen en stranden wil fotograferen kan vanwege de belichting voordeel hebben bij de aanwezigheid van wolken. Deze zorgen voor contrast in de lucht waardoor je uitgebeten luchtpartijen kunt voorkomen. De mooiste wolkenpartijen vind je naar onze mening in de maanden maart en april. Vanaf mei kunnen wolken gaan overheersen.

Goedkoop naar Florida:
Vooral geïnteresseerd in wanneer je het goedkoopste naar Florida kunt reizen? Vermijd dan in ieder geval de maanden december, januari, februari, maart en april. Juni, september en oktober zijn over het algemeen het goedkoopste. Mei en november zijn overgangsmaanden op de meeste plekken in Florida.

Natuurparken:
De natte zomerperiode is de minst geschikte periode. Vanwege het warme weer laten de dieren zich weinig zien overdag en door de regenval is het water meer troebel dan in de wintermaanden. De beste reisperiode voor de natuurparken is november tot en met april. In april neemt wel de hoeveelheid insecten in rap tempo toe.