Sluiten

Met kinderen naar Florida reizen

Als je een ‘zien en doen’-vakantie wilt boeken met de kinderen dan is Florida een uitstekende bestemming. Buiten het feit dat er enorm veel te doen is voor de kinderen ben je op een plek waar de voorzieningen uitstekend zijn, veiligheid bij de gastheren hoog in het vaandel staat en er zeker voor kinderen die al wat Engels machtig zijn weinig taalbarrières bestaan.

Vliegtijd & jetlag

Wat ouders wel eens afschrikt zijn de lange vluchttijden en het tijdsverschil waar de kinderen mee te maken krijgen. In de praktijk valt dit over het algemeen heel erg mee en lijken jonge kinderen vaak nog meer flexibel te zijn dan de volwassen reisgenoten. In de praktijk valt de vliegtijd nog wel mee. Als je kijkt naar de totale reistijd vanaf je eigen voordeur tot in je eerste accommodatie dan is het scheelt het gemiddeld een kwart tot een derde met een reis naar een Europese bestemming.

Daar komt nog bij dat de meeste heenvluchten op comfortabele tijden overdag zijn, waardoor je niet midden in de nacht naar de luchthaven hoeft te rijden en de terugvlucht vrijwel altijd een nachtvlucht is. Hierbij pakt het kroost vaak een aantal uurtjes slaap mee.

De jetlag als gevolg van het tijdsverschil valt op de heenweg naar Florida meestal mee, mits je uiteraard ervoor zorgt dat er zo snel mogelijk het tijdspatroon van Amerika aangehouden wordt. Op de terugweg kan er wel een jetlag ontstaan omdat de kinderen dan al op een tijdstip naar bed moeten gaan waarop ze door het tijdsverschil nog geen behoefte aan hebben. Probeer daarom te voorkomen dat kinderen de dag na terugkomst in Nederland alweer naar school moeten gaan.

Florida met kinderen

Paspoort

Houd er rekening mee dat ieder kind dat naar de Verenigde Staten reist een eigen paspoort moet hebben. Dit paspoort moet aan dezelfde regels voldoen als paspoorten voor volwassenen. De visumontheffingsregels zijn voor kinderen ook gelijk.

Vliegtickets

Kinderen tot twee jaar (dus tot en met 1 jaar) kunnen vaak tegen een kleine administratieve vergoeding vliegen. Je kind heeft dan echter geen eigen zitplaats, tenzij je geluk hebt en de stoel naast je vrij blijft. De bagageregels voor kinderen zonder eigen zitplaats verschillen per luchtvaartmaatschappij. In veel gevallen mag je dan nog per kindje tien kilogram aan bagage meenemen.

Voor kinderen van 2 tot 12 jaar geldt vaak een kortingstarief. In de regel is de korting tussen de 10 en 25 procent over de kale ticketprijs, dus zonder luchthavenbelastingen en toeslagen. In de praktijk zijn de prijsverschillen niet zo groot en betaal je voor een vliegticket voor je kinderen bijna net zo veel als voor jezelf.

Veiligheid

In vergelijking met veel andere landen is Florida een uitermate veilige bestemming. Gevaren zoals de felle zon, extreme warmte en ongewenste dieren zoals slangen heb je ook langs de Middellandse Zee. Wie bang is voor terrorisme moet weten dat het aantal bomaanslagen in Europa vele malen groter is dan terreuracties in Amerika.

Een belangrijk stuk veiligheid wordt gevormd door de uitstekende infrastructuur en de medische zorg. Als er echt wat gaande is dan kun je een beroep doen op uitstekende ziekenhuizen, artsen, tandartsen en ambulancediensten. Zeker met jonge kinderen is dat een prettig gevoel. Je kunt beter ziek worden in Florida dan in populaire vliegbestemmingen zoals Egypte, Turkije of Thailand.

Een ander stukje veiligheid zit hem in alle regeltjes die gehanteerd en strikt nageleefd worden in Amerika. Sta er niet van te kijken als er bij je zwembad een badmeester zit die ook echt ingrijpt als hij denkt dat jouw kind ergens te jong voor is. Een maximale hoogte van 4 foot bij een attractie betekent ook daadwerkelijk een grens die strikt gehanteerd wordt om problemen bij eventuele ongelukken te voorkomen. Het laatste wat bedrijven in Amerika willen is om ergens voor aansprakelijk gesteld te kunnen worden.