<
Sluiten

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een op de onderwaterwereld gebaseerd themapark. Met ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar behoort het tot de best bezochte pretparken ter wereld.

SeaWorld ligt ten zuiden van Orlando, aan de bekende International Drive. Het park is het hele jaar geopend en is vooral gebaseerd op twee elementen. Aan de ene kant is het een dierenpark met allerlei dieren die in het water leven zoals dolfijnen, orka’s, zeeleeuwen, zeehonden en vissen. Deze zeedieren zijn vooral te zien in een aantal shows, waarvan de orkashow ‘Believe’, de fantasieshow Blue Horizons (orka’s, dolfijnen, acrobatiek en exotische vogels) en de komische zeeleeuwenshow van Clyde en Seamore de populairste zijn.

Visueel de mooiste show is Mistify, een avondshow die helaas alleen maar in de zomermaanden getoond wordt. Deze show vind plaats als het donker is. Projectie op water en vuurwerk zorgen voor een indrukwekkende belevenis die je zeker niet moet missen als je de kans krijgt.

Naast de diverse shows heb je de mogelijkheid om dieren op je gemak te bekijken. Bij Shark Encounter loop je door een kunststoftunnel als het ware onder het water door, waarbij je roofdieren uit de oceaan kunt bekijken. Je kunt onder andere genieten van diverse haaiensoorten, barracuda’s, kogelvissen en murenen.

SeaWorld Orlando

Andere zeedieren die je vindt in SeaWorld zijn zeeleeuwen, roggen, pinguïns en natuurlijk ook dolfijnen. In de Dolphin Cove kun je tegen betaling dolfijnen voeren. Een mooi moment om dit te doen is direct nadat het park haar deuren geopend heeft. Op dat moment gaat de massa vooral naar de topattracties en de grote shows, terwijl de dolfijnen die je hier kunt voeren juist op dit moment van de dag nog trek hebben in een lekker visje.

SeaWorld biedt behalve dieren ook een aantal attracties. Toppers onder de durfals zijn de rollercoasters Kraken en de in 2009 geopende Manta, waarbij je hangend een adrenalinestoot van ruim twee minuten mag ervaren. Voor mensen voor wie het wat minder wild er aan toe mag gaan is Wild Artic leuk, waarbij je in een 4D-ervaring een helicoptervlucht over de Zuidpool maakt.

De Skytower is een meer dan honderd meter hoge toren met een geweldig uitzicht over SeaWorld en de directe omgeving. Helaas is moet je voor deze attractie nog een extra vergoeding betalen naast de al niet misselijke toegangsprijs van het park.

Mooie plekjes om te eten in het park zijn The Terrace (mooie omgeving) en vooral ‘Dine with Shamu’ waarbij je als het ware tussen de orka’s eet. De gerechten zijn hier wat betreft prijs wel aan de dure kant en tijdig aanwezig zijn is zeker op drukke dagen een vereiste om een plaatsje te kunnen bemachtigen.

officiële site entreetickets met korting
SeaWorld Orlando