Sluiten

Bahama's

Ten oosten van Florida vind je het Gemenebest van de Bahama’s. Dit land dat bestaat uit ongeveer zevenhonderd eilanden is een onafhankelijke staat met een kleine veertig bewoonde eilanden. Van deze eilanden heeft een groot deel een voornamelijk toeristisch karakter. Vanuit Florida kun je op meerdere manieren naar de Bahama’s reizen.

Je kunt vanaf diverse luchthavens in Florida naar de zeven internationale luchthavens van de Bahama’s vliegen. De meeste vluchten gaan naar Nassau International Airport en Freeport International Airport. Met luchtvaartmaatschappij BahamasAir kun je redelijk goedkoop tussen de Bahama’s en o.a. Miami, Fort Lauderdale, Orlando en West Palm Beach vliegen. Ook met American Airlines kun je meerdere keren per dag tussen bijvoorbeeld Miami en Nassau vliegen. De vluchttijd bedraagt iets meer dan een uur.

Een andere optie is per boot. Een veerboot ofwel een ferry dienst tussen Miami en de Bahama’s is er momenteel niet. De havenautoriteiten kunnen dat niet afhandelen, waardoor er momenteel geen ferrydienst tussen Florida en de eilanden van de Bahama’s is. De enige manier om de Bahama’s over water te bezoeken is door middel van een cruise. Vanuit Florida gaan er meerdere cruiseboten richting de Bahama’s. Veel vaarschema’s bestaan uit een cruise van 3, 4 of 5 dagen.

Langere cruises richting de Bahama’s zijn vaak in combinatie met andere bestemmingen binnen het Caribisch gebied, zoals de maagdeneilanden en Puerto Rico. De korte cruises worden ook vaak gecombineerd met een dag Key West. Een ideale manier om ook deze plaats een dagje mee te kunnen nemen zonder daarvoor twee keer vier uur over de Overseas Highway te moeten rijden.

Minicruises

cruises

Een minicruise naar de Bahama’s kan een uitstekende aanvulling zijn op je vakantie naar Florida. Omdat de prijzen inclusief overnachtingen en maaltijden zijn is dit vaak niet veel duurder of soms zelfs iets goedkoper dan een paar dagen in Florida zelf verblijven.

Je hebt ook zogenaamde eendagscruises naar de Bahama’s. Deze zijn relatief duur en een stuk minder aantrekkelijk voor Europeanen om te doen. Amerikanen boeken deze cruise van 1 dag om te kunnen gokken op zee en belastingvrije aankopen te kunnen doen.

Verblijf op de Bahama’s

Op de Bahama’s vind je vooral veel accommodaties die gericht zijn op toeristen. Zakelijke hotels tref je weinig aan op deze eilanden. Wie in een resort wil verblijven waar je bijna alles binnen handbereik hebt die moet eens naar het Atlantis hotel kijken. Dit megacomplex heeft echt alles te bieden wat je op je vakantie zoekt, als je tenminste tegen drukke gigantische hotels kunt. Het hotel behoort tot de meest luxe en duurste hotels ter wereld. Voor de Bridge Suite moet je ongeveer 25.000 dollar per nacht neertellen.

Later is er in Dubai vrijwel een kopie van dit hotel weggezet. Bij het in Dubai gevestigde hotel Atlantis The Palm vind je een vergelijkbaar waterpark als op de Bahama’s.

Bahama's