<
Sluiten

Walt Disney World Resort

Met ongeveer 25 miljoen bezoekers per jaar is het Walt Disney World Resort één van de populairste toeristische attracties ter wereld. Bezoekers komen van heinde en verre om de vier pretparken, de twee waterpretparken en de entertainmentgebieden te bezoeken. Het park opende in 1971 haar deuren met wat nu bekend staat als Magic Kingdom. Dit deel van het Walt Disney World Resort is nog steeds het meest bekende deel en tevens het best bezochte onderdeel van het immense park.

Magic Kingdom

Walt Disney World Resort

Wie niet bekend is met het Walt Disney World Resort denkt waarschijnlijk dat het alleen uit Magic Kingdom bestaat. Dit is het park dat gebaseerd is op de vele (teken)film en stripfiguren uit de films van Disney. Hoofdfiguren zijn uiteraard Mickey & Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. In de afgelopen jaren is daar een groot aantal helden aan toegevoegd.

Het park dat opgedeeld is in verschillende themagebieden biedt een groot aantal attracties voor alle leeftijden. De allerjongsten zullen zich vooral vermaken in Fantasyland en Mickey’s Toontown Fair. In deze zones kun je het huis van Mickey Mouse bezoeken, meevliegen met Peter Pan of lekker duizelig worden in de theekopjes.

Voor oudere kinderen en volwassenen zijn Tomorrowland (met de welbekende Space Mountain), Frontierland en Adventureland de leukste gebieden. Voor het hele gezin is er natuurlijk de dagelijkse parade door Main Street U.S.A. en het vuurwerk aan het einde van de dag.

Als je bekend bent met Disneyland Parijs dan zul je zien dat dit park in Florida op veel punten overeenkomt. Veel attracties staan ook in Frankrijk en zelfs de indeling is op veel vlakken gelijk. De zogenaamde fastpass is ook in Florida te gebruiken om lange wachtrijen te omzeilen. Het grote verschil tussen de parken in Parijs en Orlando is het feit dat de attracties hier Engelstalig zijn en het lijkt alsof alles in het Amerikaanse park soepeler lijkt te lopen.

Epcot

Net zo groot als Magic Kingdom is het pretpark Epcot, een 121 hectare groot educatief park dat in 1982 haar deuren opende. Epcot is naast vermakelijk ook leerzaam, zo leer je in Future World van alles over energie, techniek, innovaties en planten. De attracties in World Showcase zijn gebaseerd op verschillende landen zoals Mexico, Frankrijk, Japan, Canada en Noorwegen.

Disney’s Hollywood Studios

Films en tekenfilms staan centraal in dit kleinste attractiepark binnen het Disney Resort. De attracties die je hier vindt zijn allemaal gebaseerd op het thema ‘film’. Spectaculair is de stuntshow en voor durfals is er de Twilight Zone Tower of Terror, die je ook aantreft in het zusterpark in Parijs.

Met Hollywood Studios probeert Disney te concurreren met het enkele mijlen verderop gelegen Universal Studios. De meeste mensen die de concurrent ook bezocht hebben noemen dat park indrukwekkender, groter en leuker. Disney’s Hollywood Studios is vooral interessant voor diegenen die een pas voor meerdere dagen hebben en de andere parken op het resort al gezien hebben.

Disney’s Animal Kingdom

De enige dierentuin van Walt Disney Company is Animal Kingdom, een tweehonderd hectare groot pretpark dat dieren en natuur als hoofdonderwerp heeft. Het park opende in 1998 haar deuren en is met maar liefst zo’n tien miljoen bezoekers per dag een enorm populair themapark.

Animal Kingdom bestaat uit een zevental gebieden die elk hun eigen inrichting en thema hebben. Naast de vrijwel verplichte thema’s Afrika en Azië onderscheidt Disney zich vooral door zones zoals DinoLand, dat gebaseerd is op dinosauriërs, en Discovery Island, het centraal gelegen eiland op het park. Het leuke aan Animal Kingdom is dat er juist ook aandacht besteed wordt aan dieren die reeds uitgestorven zijn, de preventie van het uitsterven van huidige dieren en dieren die in verhalen voorkomen.

Walt Disney World Resort