<
Sluiten

Plaatsen

Florida telt een groot aantal steden, waarvan negentien steden de grens van 100.000 inwoners passeren. Hoofdstad Jacksonville is met ruim achthonderdduizend inwoners de stad met het hoogste bevolkingsaantal van Florida. Als je kijkt naar agglomeraties dan is de agglomeratie Miami het grootste wat betreft aantal inwoners. Hier wonen momenteel meer dan vijf miljoen mensen. De agglomeratie Tampa-St. Petersburg staat met ruim twee miljoen inwoners op de tweede plaats en Orlando en omgeving telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners.

We hebben op AllesoverFlorida.nl niet getracht om elke stad een eigen informatie pagina te geven. De belangrijkste reden hiervoor is dat we vinden dat we moeten schrijven uit eigen ervaring en zolang we niet iedere plaats in Florida bezocht hebben kunnen we niet alles een eigen plekje op deze site geven.

De steden en gebieden waarover informatie op deze site te vinden is:

art deco

Art Deco District

In het zuidelijke deel van Miami Beach vind je het Art Deco Historic District, dat ook regelmatig aangeduid wordt met het Miami Beach Architectural District.

lees verder
Bahama's

Bahama's

Ten oosten van Florida vind je het Gemenebest van de Bahama’s. Dit land dat bestaat uit ongeveer zevenhonderd eilanden is een onafhankelijke staat met een kleine veertig bewoonde eilanden.

lees verder
Clearwater Beach

Clearwater Beach

Clearwater Beach is onderdeel van de stad Clearwater, gelegen ten westen van Tampa aan de Gulf Coast in het westen van Florida.

lees verder
Daytona Beach

Daytona Beach

Daytona Beach staat bekend om het harde strand waar je met de auto op kunt. Nog steeds zijn er grote delen strand waar het toegestaan is om met de auto te komen.

lees verder
Everglades National Park

Everglades

De Everglades is een enorm groot moeraslandschap dat vrijwel het hele zuidelijke deel van de staat Florida bedekt. Het Everglades National Park is slechts een deel van het hele natuurgebied.

lees verder
strand op de Florida Keys

Florida Keys

De Florida Keys zijn zo’n zeventienhonderd eilandjes die aan de zuidkant van Florida liggen. De Florida Keys beginnen ten zuidoosten van Miami en zijn door middel van bruggen met elkaar verbonden.

lees verder
Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

Ten noorden van Miami ligt Fort Lauderdale dat de bijnaam “Venice of America” heeft vanwege het uitgebreide kanaalsysteem door de stad.

lees verder
Fort Myers

Fort Myers

Aan de westkust van Florida ligt de stad Fort Myers met daarbij het bij toeristen meer bezochte Fort Myers Beach.

lees verder
International Drive

International Drive

Het kloppend hart voor toeristen in Orlando is International Drive, vaak afgekort als simpelweg ‘I-Drive’. International Drive loopt vrijwel parallel aan snelweg ‘Interstate 4’.

lees verder
Key West

Key West

Het westelijkst gelegen bewoonde eiland van de Florida Keys is Key West met daarop gelegen de gelijknamige stad. Key West is één van de oudste steden van Florida.

lees verder
Kissimmee

Kissimmee

Vanwege de korte afstand tot Orlando zijn er redelijk wat toeristen die accommodaties in Kissimmee boeken met als doel om de pretparken in Orlando te bezoeken.

lees verder
Downtown Miami en de Freedom Tower

Miami

Miami is de grootste stad van Florida. Samen met het aangrenzende Miami Beach is dit de eveneens de belangrijkste toeristische bestemming van de Sunshine State.

lees verder
Ocean Drive

Miami Beach

Miami Beach wordt van Miami gescheiden door Biscayne Bay en is als toeristische bestemming vele malen populairder dan de stad Miami.

lees verder
Naples

Naples & Marco Island

Langs de westkust van Florida, net ten noorden van het Everglades National Park, vind je de plaatsen Naples en Marco Island.

lees verder
Downtown Orlando

Orlando

Orlando is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Florida. Dat heeft het vooral te danken aan de aanwezigheid van grote pretparken zoals Disney World Resort.

lees verder
Het zuidelijkste deel van South Beach

South Beach

South Beach, vaak afgekort als SoBe, is hét strand van Miami Beach waar het allemaal gebeurt. Alles wat zichzelf hip en mooi vindt, komt hier om te kijken en bekeken te worden.

lees verder
Sunny Isles Beach

Sunny Isles Beach

De populariteit van Miami Beach heeft tot een flinke metamorfose van Sunny Isles Beach geleid. Sunny Isles Beach is nu een van de hotspots in Florida.

lees verder
Tampa

Tampa

Tampa is een grote stad aan de westkust van Florida. Samen met de steden St. Petersburg, Clearwater en Largo vormt het de Tampa Bay agglomeratie.

lees verder