<
Sluiten

International Drive

Het kloppend hart voor toeristen in Orlando is International Drive, vaak afgekort als simpelweg ‘I-Drive’. International Drive loopt vrijwel parallel aan snelweg ‘Interstate 4’. Ongeveer 15 kilometer aan hotels, restaurants, bars en vermaak zorgen ervoor dat het grootste deel van de toeristen ‘s avonds hier te vinden is. Aan International Drive vind je ook het Orange County Convention Center waar beurzen, seminars en andere evenementen gehouden worden. De hotels bij en rondom dit complex vallen vooral in de zakelijke klasse. Wie met het gezin op vakantie naar Orlando gaat vindt in deze hotels niet de geschiktste keuze.

Horeca en winkels

International Drive

Langs International Drive vind je een groot aanbod van restaurants, zowel fastfoodrestaurants zoals McDonalds en Taco Bell als sfeervolle restaurants waar je voor Amerikaanse begrippen wat langer kunt tafelen. De meeste restaurants vind je langs de noordelijke helft van I-Drive. Dat begint bij het grote winkelcentrum Festival Bay in het noorden en loopt tot aan het sfeervolle Pointe Orlando halverwege International Drive.

Wie in de buurt van Pointe Orlando wil parkeren moet er rekening mee houden dat de parkeerterreinen bij de diverse restaurants zoals exclusief bestemd zijn voor de gasten van de betreffende zaak. Een ideaal gelegen parkeergelegenheid is de parkeergarage van Pointe Orlando zelf. Verdeeld over vijf verdiepingen vind je hier zo’n 2600 parkeerplaatsen.

Vertier aan International Drive

Bij Pointe Orlando heb je WonderWorks, een attractiepark dat gehuisvest is in een huis dat ondersteboven staat. Naast diverse tentoonstellingen kun je hier een leuke dinershow bijwonen, laserschieten en uiteraard de nodige souvenirs aanschaffen.

Langs de noordelijke helft van I-Drive vind je een fantastisch waterpark: Wet ‘n Wild. Dit waterpark staat bekend om de zeer spectaculaire attracties, waardoor het voor gezinnen met zeer jonge kinderen minder geschikt is dan voor gezinnen waarbij de kids al iets ouder zijn. Vooral tieners vermaken zich prima in dit volgens sommige bronnen allereerste waterpark ter wereld.

Langs de zuidelijke helft van International Drive vind je vooral vakantieresorts. Deze hotels en appartementencomplexen zijn vooral gericht op gezinnen en families. Ook vind je langs de zuidelijke helft het populaire attractiepark SeaWorld Orlando en het ernaast gelegen Discovery Cove waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen.

Koopjesjagers moeten vooral aan de uiteindes van International Drive zijn. Hier vind je twee grote outlet shopping malls waar je afhankelijk van de dollarkoers voordelig tot zeer goedkoop kleding, schoenen en accessoires kunt kopen. Vrijwel alle bekende merken zoals Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Lacoste, Victoria’s Secret, Diesel en Levi’s zijn hier vertegenwoordigd. In het noorden heb je Prime Outlets Orlando en in het zuiden vind je Orlando Premium Outlets.

International Drive
International Drive