Sluiten

Zwemmen met dolfijnen

In Florida heb je een redelijk groot aantal mogelijkheden om met dolfijnen te zwemmen of op andere wijze interactief met dolfijnen bezig te zijn. De plekken waar je kunt zwemmen met dolfijnen variëren van grote parken zoals Discovery Cove in Orlando tot aan meer kleinschalige plekken zoals onderzoekscentra van dolfijnen.

Zwemmen met dolfijnen

slecht voor de dolfijnen

Volgens World Animal Protection is elke vorm van gevangenschap van dolfijnen slecht voor deze prachtige zoogdieren. Het beperken van hun leefgebied, het uit laten voeren van kunstjes en het afleren van primaire instincten van de dolfijnen zouden volgens deze organisatie de dieren zeer ongelukkig maken.

De leefomstandigheden van de dolfijnen in gevangenschap zijn zelfs levensbedreigend voor de dieren. World Animal Protectio pleit dan ook voor sluiting van alle attracties met dolfijnen waar interactie tussen dolfijnen en mensen plaatsvinden en/of waar dolfijnen in gevangenschap leven. Dit geldt ook voor de opvang- en onderzoekscentra waar dolfijnen geëxploiteerd worden.

Geen verdere informatie

Met de huidige kennis die we hebben over het zwemmen met dolfijnen, hebben we ervoor gekozen om de informatie over plekken waar je in Florida met dolfijnen kunt zwemmen verwijderd. Wil je dolfijnen zien? Probeer dat dan in hun natuurlijke leefomgeving te doen, bijvoorbeeld door middel van een ecologisch verantwoorde dolfijnexcursie.

meer info over de dolfijnexcursie