<
Sluiten

Fort Lauderdale

Ten noorden van Miami ligt Fort Lauderdale dat de bijnaam “Venice of America” heeft vanwege het uitgebreide kanaalsysteem door de stad. Op jaarbasis komen er maar liefst ruim 10 miljoen toeristen naar Fort Lauderdale, waarmee het samen met steden als Miami, Daytona Beach en Orlando behoort tot de populairste toeristische bestemmingen van Florida.

Een groot deel van de toeristen is afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij komen vooral voor de witte stranden, de vele jachthavens en het zeer duidelijk aanwezige nachtleven. Fort Lauderdale en aangrenzende plaatsen tellen in totaal maar liefst ruim vierduizend restaurants en ongeveer 120 nachtclubs. Voldoende om je een paar weken te vermaken in deze stad.

Eigen gezicht

Fort Lauderdale

In vergelijking tot Miami Beach heeft de stad Fort Lauderdale te weinig een duidelijk herkenbaar gezicht. Foto’s die je maakt in Fort Lauderdale kunnen ook in andere plaatsen gemaakt zijn zoals bijvoorbeeld het ook van het nodige waterwerk voorziene Naples aan de westkust van Florida.

Als je een foto van Ocean Drive in Miami Beach ziet zal echter vrijwel iedereen meteen herkennen waar deze gemaakt is. Desalniettemin is Fort Lauderdale een superbestemming om je te vermaken. Jong en oud zullen zich hier prima vermaken, zeker als er gebruikgemaakt wordt van de diverse watersportmogelijkheden die hier zijn. De stranden zijn mooi en schoon, eten kun je op praktisch elke hoek van de straat en wie wil winkelen kan dat ook hier in Fort Lauderdale prima doen.

Bezienswaardigheden

Leuke bezienswaardigheden in Fort Lauderdale zijn het Old Fort Lauderdale Museum of History (museum puur gewijd aan de geschiedenis van de stad), het Museum of Discovery and Science (het populairste en grootste wetenschappelijke museum van Florida) en de sfeervolle Las Olas Boulevard.