<
Sluiten

Dolfijnen

Rondom de wateren van Florida tref je grote populaties van dolfijnen aan. Deze prachtige zoogdieren worden regelmatig door mensen gespot tijdens boottochten. Niet zelden laten ze zich ook redelijk dicht langs de kust zien. Dolfijnen zie je niet voor niets terug op veel souvenirs van Florida en in de naamgeving van bedrijven, hotels, parken en zelfs sportteams. Een bekend American Football team uit Miami heet de Miami Dolphins. Deze profclub speelt haar thuiswedstrijden in het Sun Life Stadium in Miami Gardens.

Als je niet op toeval zit te wachten en de garantie wilt hebben dat je dolfijnen te zien krijgt dan zijn er diverse mogelijkheden. De meest voor de hand liggende optie is een park bezoeken waar dolfijnen leven en er shows mee gedaan worden. In Florida zijn de bekendste SeaWorld in Orlando en Miami Seaquarium in Miami. SeaWorld is de grootste van deze twee, maar ook meteen twee keer zo duur. Wie geen zin heeft om een klein fortuin uit te geven in Orlando heeft in Miami een aantrekkelijke goedkopere optie die ook zeker de moeite waard is.

Natuurlijke omgeving

Een tweede mogelijkheid is om de dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving op te zoeken. Op diverse plekken langs de kust van Florida kun je een boot met bestuurder inhuren die met jou op ‘dolfijnenjacht’ gaat. Zij zijn zeer ervaren in het vinden van dolfijnen en hebben een truc om de dieren naar zich toe te lokken. Omdat het verboden is om dolfijnen met voer te lokken hebben ze een leuke alternatieve oplossing. Met hun boten kunnen ze bepaalde golven opwekken waardoor dolfijnen als het ware gelokt worden.

Als het lukt dan komen meestal meerdere dolfijnen vlak achter en naast je boot meezwemmen. Gemiddeld lukt het om dit ongeveer een kwartier lang vol te houden. Meer dan voldoende om een superervaring te hebben en het moment vast te kunnen leggen op foto of film.

Dolphin Watching - Eco Tour

Zwemmen met dolfijnen

Een derde mogelijkheid om dolfijnen te zien is voor veel bezoekers aan Florida de meest gebruikte: zwemmen of andere interactie met dolfijnen in een beschermde omgeving.
Op de pagina zwemmen met dolfijnen lees je alles over zwemmen met dolfijnen.

dolfijnen