<
Sluiten

Last minutes

Op zoek naar een voordelige lastminute vakantie aanbieding naar Florida? Tegen een lastminute voordeeltarief naar Miami of Orlando vliegen of met tientallen procenten korting een hotelkamer boeken? Niet eenvoudig, maar het is wel mogelijk om goedkoop op vakantie naar Florida te gaan.

Pakketreizen

Het aantal lastminute aanbiedingen als totale pakketreis is in Nederland minimaal. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in tegenstelling tot een aantal andere populaire vakantiebestemmingen weinig vakanties naar Florida als kant-en-klare pakketreis verkocht worden. Meestal gaat het om individuele bouwstenen die samen een reis naar Florida vormen. Je zult de aanbiedingen daarom dan ook meer moeten zoeken in de losse elementen zoals vliegtickets en hotelkamers.

Vliegtickets

Goedkope vliegtickets als last minute aanbieding boeken? Die kans is vooral voor Florida vrij klein. De meeste rechtstreekse vluchten zitten redelijk vol tot helemaal vol, waardoor er voor de luchtvaartmaatschappijen weinig reden is om vliegtickets vlak voor vertrek in de uitverkoop te doen.

Wie geluk heeft kan bij TUI buiten de schoolvakanties tegen een leuke aanbieding aanlopen. In het verleden hielden ze ook wel eens veilingen waarbij vliegtickets tegen een aantrekkelijke voordeelprijs gekocht konden worden. Sinds de overname door KLM/Air France lijkt de kans op buitenkansjes bij Martinair echter steeds kleiner geworden te zijn.

Vroegboekvoordeel

Omdat vliegtickets in verschillende prijsklassen verkocht worden, is het juist interessanter om ze zo vroeg mogelijk te boeken. Het principe werkt zo dat de goedkoopste vliegtickets als eerste eruit gaan en dat naar mate het vliegtuig voller wordt de tickets duurder worden. Door zo vroeg mogelijk te boeken krijg je daarom meestal juist de beste ticketprijzen.

Het nadeel van dit vroegboekvoordeel is het vroeg moeten beslissen van je vakantiedata en -bestemming. Omdat de reissom vrijwel altijd meteen voldaan moet worden bij losse vliegtickets betekent het tevens dat je in sommige gevallen al een flink bedrag betaalt voor een vakantie die je bijna een jaar later maakt.

Hotelkamers

last minutes

Bij het boeken van een hotelkamer zijn de goedkoopste hotelkamers juist wel vaak te vinden als je tot enkele dagen voor aankomst boekt. Hotels die voor een bepaalde nacht of periode een slechte bezettingsgraad hebben verlagen vaak vlak voor die data de prijzen van hun hotelkamers om zo de kamers nog vol te krijgen. Dit is erg afhankelijk van het seizoen en om welk hotel het gaat.

Als je op voordeeltjes wilt gokken moet je er wel rekening mee houden of er in de periode dat je wilt gaan geen groot evenement gaande is ter plaatse. Grote evenementen en congressen vragen vaak om een grote hotelcapaciteit waardoor de kamerprijzen omhoog gaan en het aanbod wat overblijft schaars is.

Autoverhuur

Het reserveren van een huurauto tegen de beste tarieven doe je over het algemeen tot 48 of 72 uur voor vertrek. De meest gunstige tarieven zijn binnen een etmaal voor het ophalen van een auto meestal niet beschikbaar.

Als je in het laagseizoen reist en een voordeeltje wilt halen dan kun je dat juist het beste doen door het reserveren van een auto in een lagere categorie dan je eigenlijk hebben wilt. Ter plaatse probeer je voordelig (of soms zelfs gratis) een upgrade naar één of twee categorieën hoger te krijgen.