<
Sluiten

Vliegen naar Florida

Vliegen naar Florida kan met een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waarbij er vaak sprake is van een overstap in Europa of Amerika. Het aantal rechtstreekse vluchten naar Florida is vrij beperkt. Vanaf Amsterdam kun je met KLM naar Miami vliegen en vanaf Duitse luchthavens kun je naar onder andere Miami en Fort Myers vliegen.

luchthaven van Miami

luchthavens

Informatie over de belangrijkste luchthavens van Florida zoals Miami International Airport en Orlando International Airport.

lees verder
vliegtickets

vliegtickets

Vliegtickets naar Florida kopen? Zo koop je de beste vliegtickets tegen de gunstigste vliegtarieven.

lees verder

Reistijd

De duur van een rechtstreekse vlucht vanaf Nederland, België of Duitsland naar luchthavens in Florida bedraagt ongeveer 9 tot 10 uur. Dit is mede afhankelijk van de exacte route die de luchtverkeersleiding toewijst aan de betreffende vlucht.

De terugvlucht duurt over het algemeen wat korter. Het verschil bedraagt een half uur tot een uur. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van de straalstroom, een zeer sterke wind die vanuit Amerika richting Europa waait op een hoogte van ongeveer 9 à 10 kilometer. Dat is ze hoogte waarop de vliegtuigen vliegen, waardoor ze in oostelijke richting als het ware ‘wind mee’ hebben.

Bij een vluchtschema waarin één of meerdere tussenstops of overstappen zitten is de totale reistijd afhankelijk van de locaties waar je overstapt en de tijd die ertussen zit. Bij veel boekingssites staat de totale reistijd vermeld.

Tijdsverschil

vliegen naar Florida

Houd bij de reistijden rekening met het tijdsverschil vanwege de verschillende tijdzones waarin Florida en Nederland zich bevinden. Als je rond de middag vertrekt vanuit West-Europa dan komt het vliegtuig in de regel aan het einde van de middag aan in Florida. Een vlucht die vanaf Florida naar Europa aan het begin van de avond vertrekt zal halverwege de ochtend in West-Europa aankomen.

Nachtvlucht

De meeste vluchten die vanuit West-Europa naar Florida vliegen zullen met vertrek en aankomst overdag zijn. De retourvlucht is vaak een nachtvlucht, waarbij het een groot deel van de vlucht donker is. Het cabinepersoneel zal gedurende een bepaalde periode het licht aan boord dimmen om de mensen die willen slapen daar de kans toe te geven. Over het algemeen wordt er ongeveer anderhalf uur voor aankomst in West-Europa een ontbijt geserveerd.

Bagage

Houd bij het meenemen van bagage rekening met de geldende regels wat betreft gewicht, omvang, aantal stuks, handbagage en de douaneregels. De totale hoeveelheid bagage die je mee mag nemen naar Amerika is inmiddels een stuk minder dan vroeger. Ook zijn er wat betreft de veiligheidsmaatregelen de nodige regels waar je je aan moet houden. Op de pagina bagage lees je alles over de bagageregels en op de pagina douane lees je wat je wel en niet mee mag nemen naar Florida.

bagage meenemen

bagage meenemen

Alles over het meenemen van handbagage aan boord van het vliegtuig en hoe het zit met ruimbagage naar Florida.

lees verder
douane

douaneregels

Hoe zit het met de douaneregels als je op vakantie naar Florida gaat? Bekijk alles omtrent douane en grenscontroles.

lees verder
TIP

tips bij vertraging

Het kan zijn dat je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt. Al meer dan tien jaar bestaat er in Europa een wetgeving die de rechten van de passagiers beschermd. Dit houdt in dat als je met meer dan drie uur vertraging aankomt op bestemming er mogelijk recht bestaat op een financiële compensatie. Luchtvaartmaatschappijen betalen deze niet graag uit en daarom zijn er claimorganisaties die consumenten helpen met het verkrijgen van de vergoeding.