Sluiten

Bezienswaardigheden in Florida

Dubai telt enorm veel bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn. Sommige bezienswaardigheden zijn dankzij marketing en media bekend bij het grote publiek, zoals Cape Canaveral, het Art Deco District in Miami Beach en de pretparken van Orlando. Florida telt ook wat minder bekende en/of kleinere bezienswaardigheden die voor een bezoeker zeker interessant kunnen zijn.

Op onze website kun je uitgebreide informatie bekijken over de verschillende bezienswaardigheden die Florida rijk is. Veel van deze hoogtepunten hebben een eigen pagina of staan vermeld op de specifieke pagina’s per plaats in Florida.

Florida biedt naast de musea, pretparken, stranden, natuurgebieden en indrukwekkende plaatsen nog een aantal bezienswaardigheden die op deze site geen eigen pagina krijgen, maar wel het vermelden waard zijn. Hier volgt een klein overzicht van leuke dingen om te zien en te doen in Florida.

TIP

top 10 bezienswaardigheden

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor de Amerikaanse staat Florida hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Florida is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen in de Sunshine State.

Daytona Beach

Daytona Beach

Het lange en brede zandstrand van Daytona Beach is een groot deel van het jaar deels toegankelijk voor auto’s. Zoals op veel plekken in Amerika is dit tegenwoordig tegen betaling. Hoewel de beruchte autoraces op het strand inmiddels verleden tijd zijn, is de combinatie van strand, lekker weer en auto’s nog steeds een belangrijke toeristische trekpleister voor deze plaats langs de oostkust van Florida.

In maart stroomt de stad vol met studenten die hier hun ‘Spring Break’ vieren. Deze voorjaarsvakantie staat vaak in het teken van drank en losbandige feesten.

Ernest Hemingway Home

Bezoek het huis in het centrum van Key West dat toebehoorde aan Ernest Hemmingway, één van de grootste auteurs die Amerika ooit gekend heeft. De kamers van het huis zijn in de staat waarin het was toen deze Nobelprijs winnaar hier leefde en een aantal van zijn boeken schreef.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Het John Pennekamp Coral Reef State Park is een natuurgebied waarvan de schoonheid onder water ligt. Snorkelaars en duikers kunnen hier genieten van een prachtige onderwaterwereld. Tevens is er een speciaal koraalrifaquarium.

Pensacola Historic Village

De Pensacola Historic Village is niet zo bekend. Dit historische gebied in de stad Pensacola staat ook bekend als het Seville Historic District. Het is een verzameling van 22 historische gebouwen en musea dat eigendom is van de Universiteit van West Florida. Het afgesloten gebied is alleen te bezoeken overdag tussen 10 en 16 uur. Tegen betaling krijg je toegang waarbij je tijdens de tour de gebouwen ook aan de binnenkant kunt bekijken. Op maandagen is het gebied gesloten voor publiek.

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

Ben je geïnteresseerd in de ruimtevaart? Dan is het Kennedy Space Center een niet te missen bezienswaardigheid in Florida. Deze lanceerbasis bij Cape Canaveral aan de oostkust van Florida is naast het vertrekpunt van vroegere Apollo-missies en Spaceshuttle-vluchten ook vooral een toeristische trekpleister geworden. De NASA laat je in het bezoekerscentrum veel informatie zien over de ruimtevaart. Je kunt echte raketten bekijken en een replica van een Space Shuttle van binnen bewonderen.