Sluiten

Sunny Isles Beach

Sunny Isles was tot het begin van deze eeuw een vrij suf deel van het noorden van Miami Beach. Hier vond je een mooi strand, wat winkels zonder uitstraling en vooral kleinschalige hotels en wat appartementencomplexen. Als toeristische bestemming werd Sunny Isles dan ook jarenlang overklast door onder andere South Beach en stranden bij andere plaatsen in Florida. Op het moment dat de onroerend goed prijzen de lucht inschoten en de zuidelijke helft van Miami Beach vrijwel volgebouwd en onbetaalbaar geworden was hebben de projectontwikkelaars hun pijlen gericht op Sunny Isles.

Door de jacht naar het grote geld zijn veel kleine hotels en winkels tegen de vlakte gegaan. Daar zijn nieuwe winkelcentra en dure hotels en appartementengebouwen voor in de plaats gekomen. Sunny Isles heeft dan ook binnen een termijn van enkele jaren een complete gedaanteverwisseling ondergaan.

Sunny Isles Beach

Momenteel komen er op jaarbasis ongeveer een miljoen toeristen naar Sunny Isles. Zij komen vooral af op het mooie zandstrand, dat over de hele lengte van vier kilometer voorzien is van fijn wit zand. Wat dat betreft, doet Sunny Isles bijna niet onder voor het beroemde South Beach. Wel is het strand hier minder breed en krijg je door het grotendeels ontbreken van begroeiing het gevoel dat het hier meer volgebouwd is.

Wie ervoor kiest om in Sunny Isles te verblijven zal merken dat dit stukje van Miami Beach vrijwel net zoveel te bieden heeft als andere delen van Miami Beach. Door de gunstige ligging ben je binnen een kwartier tot twintig minuten in South Beach of op de internationale luchthaven van Miami.