<
Sluiten

Outlet malls

In Nederland is het inmiddels ook een bekend verschijnsel, in Amerika kent men het al langer: de zogenaamde outlet malls waar je spullen van bekende merken tegen aanzienlijk lagere prijzen aan kunt schaffen. In Florida vind je voldoende outlet centers waar je tegen aanzienlijk lagere prijzen dan in de reguliere winkels kleding, schoenen en andere artikelen aan kunt schaffen.

In veel gevallen gaat het om oude collecties en producten die net niet goed genoeg zijn om voor de volle prijs verkocht te worden, maar goed genoeg zijn om tegen een aanzienlijke korting aan consumenten verkocht te worden. Vaak gaat het om zeer kleine fabricagefouten die je als leek niet eens ziet. Een weeffout in een stof is voor vele niet zichtbaar, maar voor de kwaliteitscontroleurs van de topmerken wel een reden om een partij af te keuren.

De prijzen liggen gemiddeld tientallen procenten lager dan in de winkel. Bij een gunstige dollarkoers kun je ten opzichte van de winkelprijzen in Europa spullen van Tommy Hilfiger, Calvin Klein of Victoria’s Secret kopen voor ongeveer een kwart tot derde van de prijs die je in Nederland, België of andere West-Europese landen zou betalen.

Waar vind je outlet shopping centers?

Outlets vind je vooral buiten de stadskernen en zijn vaak goed bereikbaar via snelwegen en hoofdwegen. Sommige outlets vind je zelfs op meerdere plekken in Florida zoals Orlando, Naples en Florida City. De lokale bezoekerscentra en de conciërge van je hotel weten je goed te vertellen waar bij jou in de buurt de beste outlets te vinden zijn. Op veel plekken vind je ook folders of flyers van outlets waarbij je direct ziet welke merken in die specifieke outlet mall vertegenwoordigd zijn.

In Orlando zullen de meeste toeristen uitkomen bij één van de twee grote outlet centers aan de uiteindes van de populaire straat International Drive. Deze twee samen bieden vrijwel alle merken die je in Florida aan outlet winkels kunt vinden. Als je alle shops wilt bezoeken kun je hier gerust een hele dag voor uit trekken. De reistijd tussen deze twee malls bedraagt ongeveer een half uur.