<
Sluiten

Geld

In Florida betaal je met Amerikaanse dollars. De wisselkoers tussen de dollar en de euro varieert continu onder invloed van internationale valutahandel. Economische berichten en oorlogen kunnen een direct effect hebben in de verhoudingen tussen de dollar en de euro.

Papiergeld

De dollar bestaat uit biljetten en munten. Bankbiljetten heb je in waardes van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Omdat de biljetten wat betreft kleuren en afmetingen gelijk zijn kun je je vrij eenvoudig vergissen als je het niet gewend bent om met deze biljetten om te gaan. Toch vrij vervelend als je per ongeluk een briefje van honderd dollar in plaats van één dollar gebruikt om een kleine fooi te geven.

Om dit te voorkomen is naast oplettendheid een systeem in het opbergen van je papiergeld de uitgelezen methode om dit soort ongelukjes te voorkomen. Ik stop mijn papiergeld in Amerika altijd op volgorde in mijn portemonnee met de briefjes van honderd in een apart gedeelte. Briefjes van 1 dollar stop ik in mijn linkerbroekzak zodat ik snel geld te pakken heb voor fooien en vergissingen voorkom.

Wisselkoers berekenen en dollars bestellen

geld

Wil je de huidige wisselkoers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro berekenen? Gebruik dan de valutacalculator van GWK Travelex. Je ziet meteen hoeveel jouw euro waard is op reis. Je kunt via de site meteen je dollars bestellen, zodat je bij aankomst in Florida niet eerst op zoek hoeft te gaan naar een geldautomaat. Ook voorkom je de stress dat het te druk is bij de geldautomaat, er geen geld in zit of je bankpas geweigerd wordt.

Een vervelend feit is dat geldautomaten bij opnames in het buitenland vaak beperkt zijn in het maximumbedrag dat je per dag op kunt nemen. Dat is meestal een equivalent van ongeveer 250 tot 350 euro.

Bereken hier de wisselkoers van de euro tegen de dollar en bestel je geld eventueel direct online.

Munten

Munten heb je van 1 cent (penny), 5 cent (nickel), 10 cent (dime) en 25 cent (quarter). Tijdens je verblijf in Florida zul je merken dat je deze vooral zult verzamelen in plaats van gebruiken. Quarters (25 cent) kunnen vooral van pas komen in parkeermeters, de rest gebruik je eigenlijk zelden.

Geldautomaten

Geldautomaat in Florida

Geldautomaten vind je voldoende in Florida. In stadscentra, in winkelcentra en ook in een aantal pretparken kun je eenvoudig met je Nederlandse pinpas geld opnemen. Deze ATM’s (Automatic Teller Machines) accepteren de meeste Nederlandse pinpassen en creditcards. Houd er rekening mee dat aan het geld opnemen kosten verbonden zijn. Vaak gaat het om een percentage van de opnamesom en/of een vast bedrag per transactie. Het is in de regel zo voordelig mogelijk om grotere bedragen tegelijkertijd op te nemen.

Creditcards

Geen land ter wereld waar creditcards zo ingeburgerd zijn als in Amerika. Ook in Florida kun je op een groot aantal plekken betalen met je betaalkaart. Lees alles over creditcards in Florida op de creditcard pagina.