<
Sluiten

Creditcards

Op vakantie naar Florida is een creditcard vrijwel onmisbaar. Deze internationale betaalkaarten zijn in de Verenigde Staten dusdanig ingeburgerd dat je het op allerlei manieren kunt gebruiken. Het begint eigenlijk al als je vanuit Nederland een hotel, huurauto of vliegticket boekt. Heel veel reserveringssites verlangen een garantie of betaling via een creditcard. Op redelijk wat websites is het zelfs niet mogelijk om een boeking te doen zonder een creditcard.

Eenmaal in Florida aangekomen zul je bij het ophalen van een huurauto ook je creditcard nodig hebben. Dit keer als borg voor kosten die achteraf berekend worden zoals eventuele boetes, tol en brandstof indien de auto niet afgetankt is. Ook een eventueel eigen risico bij schade kan op deze wijze verrekend worden.

Indien je wilt parkeren kan een creditcard ook handig zijn. Veel parkeerautomaten op straat accepteren creditcards als betaalmiddel, waardoor het overbodig is om het juiste bedrag in contant geld te hebben om voor de gewenste parkeerduur te betalen.

Borgstelling voor accommodatie

De eigenaar van de accommodatie waar je verblijft, zal ook weer om je creditcard vragen. Indien de kamer of appartement nog niet vooruit betaald is, dient het als garantie dat aan het einde van het verblijf afgerekend wordt. Ook dekt de creditcard extra uitgaven tijdens je verblijf zoals bijvoorbeeld restaurantbezoek, gebruik van de minibar, telefoonkosten en internettoegang indien die niet gratis is.

Aankopen doen

Om grote betalingen te doen kun je beter een creditcard gebruiken dan contant geld. Allereerst kun je beter nooit met teveel contant geld op zak lopen, ten tweede zijn aankopen die je met je creditcard doet vaak automatisch voor een bepaalde tijd verzekerd. Een veel gehanteerde termijn hiervoor is 180 dagen, voor de meer exclusievere kaarten is deze termijn vaak nog langer (360 of 365 dagen).

Limiet

Dankzij een creditcard heb je altijd voldoende geld op zak, uiteraard gelimiteerd tot de betaallimiet zoals die met de bank of creditcardmaatschappij is afgesproken. Standaard is die limiet vaak vrij beperkt. Een limiet van 1500 of 2500 euro is gebruikelijk als het gaat om privékaarten. Deze limiet is zelden toereikend voor een vakantie in Florida omdat naast de feitelijke betalingen er vaak ook een zogenaamde pre-autorisatie uitgevoerd wordt. Dat houdt in dat een hotel bijvoorbeeld een bedrag van 600 dollar als borg hanteert en daarvoor vooraf de toestemming krijgt van de creditcardmaatschappij. Ook al is de uiteindelijk betaling slechts 100 dollar, dan duurt het nog enkele dagen tot enkele weken voordat het verschil van 500 dollar weer beschikbaar is binnen jouw persoonlijke limiet.

Meerdere pre-autorisaties binnen één reis kunnen er daarom voor zorgen dat je al snel aan je limiet zit en je kaart dus op een gegeven moment (tijdelijk) onbruikbaar is. Verstandig is om ruim voor aanvang van je reis een verzoek in te dienen om je limiet naar minimaal 5000 euro te verhogen. Ook al denk je het niet nodig te hebben geeft het je ook extra bestedingsruimte in noodgevallen.

Welke kaart?

De voorwaarden en kosten van de verschillende creditcards ontlopen elkaar niet zo veel. Het beste is om een kaart te nemen die vrijwel overal geaccepteerd wordt zoals bijvoorbeeld Mastercard, Visa of American Express.

creditcards