<
Sluiten

Brandstof

Zonder brandstof kom je nergens met je huurauto. Tanken in Florida betekent dat je op sommige stukken meerdere benzinestations aan één kruispunt vind, terwijl je soms tientallen mijlen kunt rijden zonder de mogelijkheid te hebben om te kunnen tanken, zoals bijvoorbeeld in en langs het nationaal park de Everglades. Houd daar goed rekening mee als je tank voor minder dan een kwart gevuld is.

Betalen

Als je brandstof gaat tanken zul je twee belangrijke verschillen opmerken. De eerste is dat je zonder vooraf te betalen bijna nooit meer kunt tanken. Betalen kan elektronisch aan de pomp zelf (via creditcard), uit ervaring weet ik dat dit met Europese betaalkaarten een probleem op kan leveren. In dat geval moet je vooraf bij de kassier een pre-autorisatie uit laten voeren op je creditcard of contant een bedrag betalen waarvoor je kunt tanken. Indien je minder tankt dan waar je autorisatie voor hebt gegeven of wat je betaalt hebt, dan krijg je het verschil door middel van een credit-betaling of contante terugbetaling terug.

Brandstof

Gallons

Een ander verschil is dat brandstof hier verkocht wordt per ‘gallon’ in plaats van per liter. Een Amerikaanse gallon is 3,785 liter. Vijftig liter benzine komt overeen met ruim 13 gallon.

Welke brandstof kiezen?

Wat je ook zult zien is dat benzine en diesel in verschillende kwaliteiten geleverd wordt. In Nederland zijn we daar inmiddels ook mee bekend zoals bijvoorbeeld de Shell V-power brandstoffen als de betere keuze. Deze zogenaamde premium brandstoffen hebben eigenschappen die ervoor zouden zorgen dat de motor beter presteert en langdurig gebruik ook een schonere motor oplevert. Tevens zou het verbruik enkele procenten lager uit kunnen vallen zegt het verkooppraatje van de oliemaatschappijen. Voor iemand die een auto huurt moet je je afvragen of de eigenschappen van de duurdere brandstoffen de meerprijs waard zijn. Wij adviseren om voor de goedkoopste optie te kiezen, vaak heet dit product ‘regular’. Dit is in ieder geval de zuinigste optie voor de portemonnee.

Prijzen

De Amerikaanse brandstofprijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. De Amerikanen hebben volop eigen olievoorraden waarvan ze zelf brandstoffen produceren. Dat maakt de inkoopprijs aantrekkelijk. Verder is de belastingdruk een stuk lager dan in Nederland, waar een groot deel van de literprijs uit accijnzen en omzetbelasting bestaat. Hoewel de prijzen nog steeds

Tussen de verschillende benzinepompen kunnen prijsverschillen voorkomen, maar vooral de locatie is bepalend voor de prijs. Als je over de US1 vanaf Miami zuidwaarts over de Florida Keys rijdt dan zie je de prijs als het ware oplopen. Hoe verder je richting Key West komt, des te hoger wordt de brandstofprijs. In Key West zelf liggen de prijzen ongeveer 6 tot 9 procent hoger dan gemiddeld in Florida.