<
Sluiten

Sales tax

In Nederland is het gebruikelijk (zelfs verplicht in het geval van consumenten!) dat prijzen in winkels en restaurants inclusief BTW en andere belastingen weergegeven worden. In Amerika niet, daar zijn de meeste prijzen exclusief de zogenaamde “Sales Tax”. Deze belasting kun je vergelijken met onze BTW, alleen is de belasting per staat verschillend. Door kleine toeslagen die per gemeente geheven kunnen worden (meestal 0,5 tot 1,5 procent) kunnen er ook tussen de steden onderling kleine verschillen voorkomen.

Sales tax in Florida

De Sales Tax in Florida is 6%. Over de prijzen in winkels en op menukaarten mag je dus zes procent optellen. Door de gemeentelijke toeslag kan dit percentage oplopen naar 7 tot 8 procent. In bediende horecazaken komt daar de gratuity (fooi) nog eens bovenop. Als je een lekkere biefstuk op een menukaart ziet staan voor 25 dollar dan betaal je in de praktijk gemiddeld tussen de 31 en 32 dollar.

Uitzonderingen

Niet over alles wordt sales tax berekend. In het geval van Florida worden boodschappen, voorgeschreven medicijnen, immateriële activa en vrouwelijke hygiëneproducten niet met sales tax belast.

sales tax