<
Sluiten

Floridays Resort

Floridays Resort is een hotelcomplex dat met bijna vierhonderd appartementen verdeeld over zes gebouwen plaats biedt aan ongeveer tweeduizend gasten. Het behoort hiermee tot de grotere accommodaties van Orlando. Wat betreft prijs-/kwaliteitsverhouding is er bijna geen hotel te vinden wat zoveel te bieden heeft voor het bedrag dat je voor de kamer betaalt.

De prijs voor een 3-kamerappartement ligt op een vergelijkbaar niveau als dat van een gemiddelde tweepersoonskamer in een hotel van een bekende keten. Voor dat geld krijg je in dit geval een woonkamer met volledig uitgeruste open keuken, twee aparte slaapkamers en twee badkamers. Eén van deze badkamers is naast een douche ook voorzien van een jacuzzi. Via louvredeurtjes kun je de jacuzzi bij de master bedroom betrekken.

Groot complex

Floridays Resort

Dat er maar liefst tweeduizend gasten kunnen overnachten in dit resort merk je eigenlijk niet. Dat komt doordat het resort verdeeld is over zes van elkaar losstaande gebouwen met ieder hun eigen parkeerplekken en hun eigen ingang. Dat parkeren is hier overigens gratis. Bij de zwembaden is het ondanks het feit dat ze voor het aantal gasten niet ruim bemeten zijn toch zelden te druk. Dat is te danken aan het feit dat men hier vooral komt om zich te vermaken in de pretparken en op International Drive.

Ligging

Floridays Resort ligt aan de zuidelijk helft van International Drive. Dit is het wat meer rustige stuk, hoewel de afgelopen jaren steeds meer stukken bebouwd zijn en uiteindelijk ook dit deel van I-Drive volgebouwd zal worden.

SeaWorld Orlando ligt op slechts 5 minuten rijden van het resort, voor de parken van Disney ben je 15 tot 20 minuten onderweg. Naar Universal Studios moet je ook zo’n 20 minuten in de auto zitten (dit park is uitstekend bereikbaar over Interstate 4). De luchthaven bereik je binnen ongeveer 25 minuten, tenzij het wat drukker is onderweg.

bekijk locatie in Google Maps

Kamers

Behalve de eerder genoemde jacuzzi en twee slaapkamers zijn de appartementen verder voorzien van 3 televisie’s, airconditioning, een ruim balkon, een wasmachine en wasdroger, een vaatwasser, een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesvoorziening en een vaatwasser.

Pluspunten

+ ruime kamers
+ twee of drie aparte slaapkamers
+ ruime uitrusting van de appartementen
+ voldoende (gratis) parkeergelegenheid
+ gratis internet in de kamers en de openbare ruimtes
+ uitstekende ligging ten opzichte van pretparken
+ ideaal voor gezinnen met kinderen
+ comfortabele bedden
+ geluidsarme kamers (geen overlast van buren)
+ uitstekend geprijsd

Minpunten

– beperkte ontbijtmogelijkheden
– geen restaurant voor diner
– soms vrij grote afstand van appartement tot hoofdgebouw en zwembad (vooral als je in gebouw F zit)

Onze beoordeling

Op basis van onze eigen ervaring zouden we een tweede keer absoluut weer voor Floridays Resort Orlando kiezen. Zelden hebben we zoveel waar voor ons geld gehad, in de hotels van de luxe ketens zijn we vaak een veelvoud kwijt voor een suite.

bekijk beschikbaarheid en prijzen op booking.com