<
Sluiten

Drinken

Tijdens je verblijf in Florida moet je meer drinken dan wat je in Nederland gewend bent. Door de warmte verlies je veel vocht wat weer aangevuld dient te worden. De normale hoeveelheid van 2 liter vocht per volwassene per dag is hier eigenlijk te weinig. Reken op minimaal 3 liter per persoon per dag.

Het verstandigste is om vooral water te drinken. Hier zitten geen suikers of zoetstoffen in. Als je de hele dag suikerhoudende frisdrank zou drinken dan kom je bij drie liter op een dag aan zo’n 1200 Kcal, wat neerkomt op ongeveer de helft van de energie die je nodig hebt op een dag.

Water

Onderweg vind je bij winkelcentra, in winkelstraten en in pretparken speciale drinkfonteintjes waaruit je gratis water kunt drinken. Net als bij ons kun je ook onderweg flesjes water kopen die meestal lekker gekoeld zijn. Het kraanwater in Florida is drinkbaar, dus je kunt veilig uit de kraan drinken. Het kraanwater heeft wel een lichte bijsmaak van chloor. Dat ligt aan de wijze waarmee het drinkwater gezuiverd wordt. De meeste mensen zijn binnen enkele dagen volledig gewend aan de lichte bijsmaak.

Frisdrank

In Amerika is men dol op frisdranken. Je vindt dan ook een groot assortiment aan frisdranken bij restaurants, fast food zaken en benzinepompen. Vaak komen de soda’s uit een frisdrankautomaat. Omdat hierbij vaak gebruikgemaakt wordt van kraanwater waar koolzuur aan toegevoegd wordt hebben de frisdranken een lichte bijsmaak (net als het drinkwater).

Wie caloriearme cola of andere frisdrank wil bestellen moet niet om ‘light’ maar om ‘diet’ vragen. Dus een Diet Coke in plaats van Coca Cola Light.

Free refill

Voor frisdranken geldt op veel plekken dat je zogenaamde ‘free refills’ krijgt. Het eerste drankje betaal je, elke volgende frisdrank (zelfde soort, voor dezelfde persoon) is gratis. Het refill systeem wordt in veel restaurants gehanteerd, van goedkope fastfood restaurants tot aan de steakhouses en grills.

Het merkwaardige gevolg van dit systeem is dat je liters frisdrank kunt drinken voor een bedrag dat in de regel lager ligt dan wat je in hetzelfde restaurant voor een flesje bronwater betaalt.

Koffie

Mensen die in de jaren zeventig en tachtig naar Florida gereisd hebben zullen zich ongetwijfeld herinneren dat de koffie die je toen geserveerd kreeg een stuk slapper was dan wat we in Europa gewend zijn. De term slootwater was vaak van toepassing. Sinds de komst van ketens zoals Starbucks is de smaak van de Amerikanen verandert. De koffie die hedendaags geserveerd wordt is sterker en smaakvoller dan enkele tientallen jaren geleden. Niet zelden is de koffie in Florida net zo goed of soms zelfs beter dan wat je in Nederland te drinken krijgt.

Sinaasappelsap

Citrusvruchten vormen een belangrijke bron van inkomsten in Florida. Vooral in de noordelijke helft van de staat worden enorme hoeveelheden sinaasappels geteeld, waardoor Florida tot één van de belangrijkste citrusvruchten verbouwende staten behoort. Opvallend is dat je dit vrijwel niet terugziet in de lokale keuken (met uitzondering van Key Lime Pie). Zelfs als je sinaasappelsap bestelt in een restaurant is de kans zeer groot dat je een fabrieksproduct krijgt in plaats van een echte lekkere verse jus d’orange.

Alcoholische dranken

Alcohol is in Florida voorbehouden aan volwassenen vanaf 21 jaar. Op de pagina over alcohol lees je alles over alcoholische dranken en cocktails in Florida.

drinken