<
Sluiten

Alcohol

Alcoholische dranken nuttigen is in Florida voorbehouden aan volwassenen vanaf 21 jaar. Legitimatie is verplicht als men twijfelt of je wel aan de leeftijdsgrens van 21 jaar voldoet en een bar of club wilt betreden. Ook bij het aankopen van alcoholische dranken in een supermarkt of drankwinkel zal je bij enige twijfel de vraag opleveren of je je I.D. wilt laten zien. Geen ID-kaart bij of te jong? Vergeet het dan maar. Op dit gebied heeft de Verenigde Staten één van de strengste wetgevingen binnen de westerse wereld.

Alcohol en autorijden

Op het gebied van alcohol in het verkeer heeft Florida zeer strenge regels. Het is verboden om achter het stuur te drinken, om achter het stuur gedronken te hebben en om een geopende (ook lege) verpakking in de cabine van de auto te hebben waar alcoholische drank in zit of in gezeten heeft. Een auto besturen met alcohol in je bloed kan je indien je gepakt wordt grote straffen opleveren zoals het innemen van het rijbewijs, (hoge) boetes of zelfs gevangenisstraf. Zelfs één biertje of wijntje kun je in Florida al serieuze problemen opleveren.

Prijzen

Bier en sterke drank kost ongeveer net zo veel als bij ons. In toeristische gebieden kunnen de prijzen wat hoger liggen, maar dat geldt bij ons ook voor plakken zoals Amsterdam, Zandvoort en Scheveningen. Wat wel een stukje duurder is dan bij ons zijn de wijnen die in restaurants geschonken worden. De prijzen hiervan liggen ongeveer een kwart tot de helft hoger dan bij ons. Dat geldt zowel voor importwijnen uit bijvoorbeeld Frankrijk of Australië als voor wijnen die uit California komen.

Alcohol