<
Sluiten

Uiterlijk

Uiterlijk vertoon is in Amerika belangrijk. Onder invloed van televisie, film en bedrijven die bakken met geld verdienen aan het uiterlijk van mensen zijn mensen geneigd om steeds meer geld en aandacht te besteden aan uiterlijke zaken.

In een stad zoals Orlando zie je redelijk veel mensen met licht overgewicht, maar ook een groot aantal mensen dat overduidelijk op een ongezonde manier veel te zwaar is. Als je kijkt naar het leef- en eetpatroon dat de Amerikanen de afgelopen jaren aangeleerd is dan is de oorzaak van het obesitasprobleem vrij duidelijk.

Hoe anders is het in plaatsen zoals Miami en Miami Beach, waar de lijfspreuk van een grote groep mensen ‘plastic fantastic’ lijkt te zijn. Jonge vrouwen lijken hier bij hun 18e verjaardag een paar borsten aangemeten te krijgen, als verlovingscadeau de eerste liposuctie en op het moment dat er getrouwd wordt hebben de eerste botoxspuiten al in het gezicht gestaan. In winkelcentra en straten struikel je bijna over de salons waar je nepnagels kunt laten zetten, je tanden kunt laten bleken en nephaar in je eigen haar kunt laten weven.

Miami Beach

uiterlijk

In Miami Beach zul je vooral op de terrassen, in hippe clubs en op stranden regelmatig het gevoel hebben dat alles nep is en het alleen nog maar om uiterlijkheden gaat. Sommigen worden zelfs onzeker onder deze levensstijl die voor de meeste nuchtere Nederlanders net wat te ver doorgedreven is.

Onze tip is om je niet door de uiterlijke schijn te laten intimideren en gewoon van je vakantie te genieten. Een beetje normale aandacht voor je persoonlijke verzorging is voldoende om niet op te vallen tussen de wanna-be fotomodellen. Ook zonder pornoblond haar, een onnatuurlijke bruine huid met daarboven twee rijen tanden die nog witter zijn dan sneeuw en een topje dat minimaal met een D-cup gevuld is, kun je prima vakantie vieren in deze schijnwereld van pracht en praal.