<
Sluiten

Telefoneren

Bellen met je eigen mobiele telefoon is met een groot aantal mobiele telefoons mogelijk. Alleen als je een zowat prehistorische mobiele telefoon hebt, bestaat de kans dat de telefoon het netwerk in Florida niet ondersteunt. Met de huidige generatie smartphones moet bellen en mobiel internetten technisch geen probleem zijn binnen Florida en de rest van de Verenigde Staten.

Kosten

De kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon in de Verenigde Staten zullen in vrijwel alle gevallen hoger liggen dan bellen binnen Nederland zelf. Voor zowel het bellen naar Nederland, het bellen binnen Amerika als het gebeld worden zijn tarieven gekoppeld die de gesprekskosten redelijk hoog op kunnen laten lopen. Via een tekstbericht (SMS) kun je in Florida de voor jouw geldende tarieven vaak opvragen. Sommige providers bieden speciale tarieven waarbij je een hoger starttarief betaalt, maar weer lagere kosten per volgende minuut. Zoek voor jezelf goed uit wat in jouw geval het meest interessant is.

Bellen vanuit je hotel

Bellen vanuit het hotel, wie doet het nog? De telefoon is jarenlang een melkkoe geweest voor hoteleigenaren. Tot de massale opkomst van internet en e-mail was bellen vrijwel de enige manier om contact te hebben met vrienden, familie en zakenrelaties. Nog steeds is het bellen vanuit hotelkamers in verhouding duur, vaak zelfs duurder dan wanneer je je mobiele telefoon gebruikt. Wat je wel steeds meer ziet, is dat hotels voor bellen binnen Amerika of Florida geen kosten rekenen. Hierdoor kan het interessant zijn om lokale telefoontjes wel vanuit je hotel in plaats vanaf je mobieltje te doen.

Wil je vanuit Florida naar Nederland bellen? Dat is vanuit de hotelkamers vrijwel altijd duur tot extreem duur. Bij lange gesprekken kan het interessant zijn om een zogenaamde collect call aan te vragen, waarbij je gesprekspartner na acceptatie de belkosten voor zijn of haar rekening neemt. Houd er rekening mee dat het hotel vaak wel een eenmalige toeslag in rekening brengt voor het gebruikmaken van de lijn.

Openbare telefoons

Op sommige plekken in Florida vind je nog openbare telefoons op straat, in winkelcentra en op belangrijke plekken zoals luchthavens. Steeds meer telefoons werken (ook) met prepaid belkaarten of met creditcards. Wie met muntjes naar Nederland wil bellen moet voor het tot stand brengen van een gesprek een redelijk groot aantal muntjes inwerpen om te kunnen bellen.

Noodnummers

Voor politie, brandweer en ziekenwagen geldt in heel de Verenigde Staten één noodnummer: 911. Dit nummer is te vergelijken met 112 bij ons en is strikt voor noodgevallen bedoeld.

Dataverkeer

Internet, e-mail of andere vorm van dataverkeer op je laptop of telefoon? Houd rekening met hoge tarieven. Intensief internetgebruik via mobiele netwerken in Florida kunnen je een telefoonrekening van duizenden euro’s opleveren.

Er is een manier om extreme kosten voor dataverkeer te vermijden en dat is het afsluiten van databundels voor het buitenland. De meeste providers bieden dat soort voordeelpakketten aan. De hoeveelheid data is dan niet groot genoeg om hele dagen op social media te zitten of series te streamen. Het is meestal wel voldoende om e-mail te lezen, wat dingetjes op te zoeken in Google of apps met beperkt dataverkeer te gebruiken.

telefoneren