<
Sluiten

Taal

Naar Florida reizen zonder dat je de Engelse taal machtig bent is niet handig. Engels is de officiële taal die in Florida gesproken wordt, net als in de rest van de Verenigde Staten. Als tweede taal kom je Spaans redelijk veel tegen en dan met name in het zuiden van Florida. In Miami vind je een grote populatie van mensen die oorspronkelijk uit Cuba afkomstig zijn. Een deel van deze mensen spreekt hoofdzakelijk Spaans, sommigen spreken vrijwel alleen maar Spaans.

Spaans

In de wijken met grote concentraties aan Spaanstalige mensen zie je de Spaanse taal ook in het straatbeeld terugkomen op bijvoorbeeld affiches en uithangborden. Sommige kranten zijn er zelfs in twee edities: Engelstalig en Spaanstalig. Een goed voorbeeld hiervan is de Miami Herald.

Als je alleen Spaans spreekt zul je het niet gemakkelijk hebben, tenzij je de reis beperkt tot de wijken waar Spaans de dominante taal is. In ieder geval een beetje Engels kunnen spreken is vaak al voldoende om je te kunnen redden.

Taalapps

Ben je onzeker of jouw Engels voldoende is om je te redden in Florida? Misschien is het een tip om vooraf via een app of website je Engels wat op te krikken. Dat kan via diverse aanbieders en voor de kosten hoef je het vaak ook niet meer te laten. Je vaardigheden in de Engelse taal die je op school geleerd hebt, kun je op deze manier goed opfrissen. Je bent meteen op een leuke manier al bezig met de voorbereiding op een leuke vakantie.

taal