<
Sluiten

Supermarkten

Inkopen doen in Florida is geen straf. De supermarkten in Florida zijn vaak groot en hebben een soms zeer uitgebreid assortiment. Het assortiment is groot, maar wel aangepast aan de Amerikaanse consumenten. Je hebt hier pindakaas, maar dan wel de Amerikaanse versie (peanut butter). Oer-Hollandse producten zoals chocoladehagelslag, vanillevla en rookworst zul je echter zelden of nooit tegenkomen. Verrassend was het voor ons overigens om in een Publix supermarkt echte speculaas tegen te komen. Die werd onder een van oorsprong Nederlandse naam verkocht als Santa Claus cookies.

Supermarkten vind je vrijwel overal, maar voor Nederlanders zit er in de spreiding soms geen logica. Het is niet zoals bij ons dat elke wijk of dorp een centraal gelegen supermarkt heeft. Soms moet je daarom eventjes zoeken en zie je tot je verbazing dat er dan ineens twee of drie verschillende bij elkaar liggen.

Supermarktketens

In Florida zijn vrijwel alle supermarkten onderdeel van een keten. Onze favoriete supermarkt in Florida is Publix. Deze keten kun je vergelijken met onze eigen Albert Heijn met een groot scala aan verschillende producten en een redelijk assortiment aan luxere versproducten zoals je dat ook bij AH ziet.

De Wal-Mart winkels die vaak 24 uur per dag open zijn hebben een redelijk assortiment aan voedsel en drinken. Wal-Mart wordt vooral gebruikt voor de aanschaf van wat basisartikelen.

Wie voordelig inkopen wilde doen was vooral aangewezen op filialen van Save-a-lot. Inmiddels is de bij ons erg populaire keten Aldi ook in Florida aanwezig met een aantal supermarkten. De formule is bij deze Aldi-markten identiek aan wat we in Nederland gewend zijn: kleine merken voor lage prijzen.

Het gemiddelde prijsniveau van de supermarkten ligt hoger dan in Nederland. Omdat de verpakkingen gemiddeld ook groter zijn dan wat we gewend zijn ben je vaak wat meer kwijt dan wat je bij ons afrekent.

supermarkt