<
Sluiten

Naakt zonnen

naakt zonnen

Op het gebied van bloot is Amerika een stuk preutser dan je zou vermoeden van het land waar miljarden omgezet wordt in de porno-industrie. Topless zonnen mag slechts op enkele stranden in heel Florida waaronder een deel van Miami Beach. Dames zonder bikinitopjes kunnen rekenen op een fikse boete als ze dat doen op plekken waar dat niet toegestaan is.

Waar blote borsten nog op een enkele plek toegestaan is, zo is het naakt zonnen nergens in Florida toegestaan. Nudisme levert je problemen op als het gezien wordt door agenten. Naast een boete riskeer je ook dat je gearresteerd wordt voor onzedelijk gedrag.

Ondanks het felle optreden tegen openbare naaktheid zijn er toch mensen die deze regels overtreden. Op verlate stranden kun je vaak ongestoord naakt zonnen, soms geldt er zeer lokaal een soort van gedoogbeleid. Van tijd tot tijd ontstaan er op die manier wel eens onofficiële naaktstranden die bij te grote bekendheid snel deze functie weer verliezen.

Nudistenclubs

Er bestaan in Florida ongeveer dertig clubs en resorts waar kleren optioneel zijn. Deze clubs liggen verspreid over de staat Florida. Een aantal vind je in de buurt van stranden en niet zelden worden delen van stranden als niet-officieel naaktstrand gebruikt zoals in het zuiden van Boca Chica (bij Key West) of Sanibel Island langs de westkust.

Op de site aanr-florida.org vind je een overzicht van alle nudistenclubs van Florida inclusief adressen en verwijzingen naar hun websites.