<
Sluiten

LHBT+

Zuid-Florida is één van de beste LHBT+ bestemmingen van de Verenigde Staten. Veel hotels in Miami, Fort Lauderdale en de Florida Keys hebben homovriendelijk als omschrijving bij hun hotels op internet staan. In 2006 is Fort Lauderdale door de gaysite ‘PlanetOut’ zelfs uitgeroepen tot de beste gay resort stad van de Verenigde Staten. Niet voor niets dat je hier een grote queer gemeenschap vindt die zich goed thuis voelt in de stad.

Miami & Miami Beach

Miami en vooral Miami Beach profileren zich al jarenlang als LHBT+ friendly. Sommige hotels richten zich vooral op mensen met een homoseksuele geaardheid en ook in het uitgaansleven zie je duidelijk dat er redelijk wat homoseksuelen zich in Miami bevinden en ook zeer goed thuis voelen. Door de hoge huurprijzen is het aantal queer mensen dat in Miami (Beach) resideert de afgelopen tijd wat afgenomen ten gunste van het goedkopere Fort Lauderdale.

In Miami Beach heb je een zogenaamd Gay South Beach, een stuk strand voor vooral LHBT-ers te vinden zijn. Je vindt dit stuk strand aan Ocean Drive ter hoogte van 12th street. Regenboogvlaggen bij de strandstoelen markeren duidelijk dit stuk strand.

Key West

Op Key West is de LHBT+ scene vooral geconcentreerd in de zuidelijk helft van Duval Street. Hier vind je een redelijk aantal gaybars en bars waar drag queens dansen en zingen. Overdag herken je dit vooral aan de vele regenboogvlaggen die je aan gevels ziet, in de avonduren zie je vanzelf waar je moet wezen.

LHBT+