<
Sluiten

Kortingen

Kortingen zijn altijd welkom, zeker tijdens een vakantie. In een kapitalistisch land zoals Amerika wordt er dan ook grif met kortingen en kortingsbonnen (zogenaamde coupons) gestrooid. Verwacht geen wereldkortingen, maar enkele dollars korting op een toegangskaartje is toch zeker aantrekkelijk, vooral als je met meerdere personen bent.

Online kortingen

Voor bijna alles wat je in Florida kunt doen kun je tegenwoordig via internet kaartjes kopen of een reservering boeken. Omdat het online kaartjes aanschaffen voor de exploitanten vaak kostenbesparend is worden niet zelden kortingen gegeven bij het via internet kopen van kaartjes. Soms gelden er ook iets soepelere leeftijdsgrenzen of speciale tarieven die je aan de kassa zelf niet hebt.

Voor attracties die geen online reserveringssysteem hebben kun je vaak wél speciale kortingsbonnen uitprinten. Omdat je via je laptop op je hotelkamer zelden de mogelijkheid hebt om te kunnen printen gebruiken wij vaak één van de volgende twee mogelijkheden:
1. maak een foto van de kortingsbon op je beeldscherm, neem je camera mee en laat aan de kassa de foto zien.
2. onthoud de speciale internettarieven en vertel aan de kassa dat je hun website bezocht hebt, de kortingsbon wilde printen maar dat vanwege het niet kunnen printen niet kon doen. Vaak is het refereren naar de speciale online tarieven voldoende om deze ter plaatse toch nog te krijgen.

Kortingsbonnen

kortingen

Coupons oftewel voordeelbonnen zijn bij Amerikanen al jarenlang ingeburgerd. Je vindt dan bij wijze van spreken op bijna iedere hoek van de straat kortingsbonnen voor van alles en nog wat. De voor toeristen interessante coupons voor bijvoorbeeld kortingen op entreeprijzen of gratis cadeautjes bij een aankoop van souvenirs vind je vooral bij visitor centers, hotellobby’s, in fastfoodrestaurants en op veel gratis drukwerk zoals infofolders en gratis plattegronden.

Als je vooraf weet wat je wilt gaan doen die dag is het zeker interessant om de juiste kortingsbon uit te knippen en deze mee te brengen. Het optimaal gebruiken van coupons kan je tijdens je vakantie in Florida besparingen opleveren die in de honderden dollars kunnen lopen.

Afdingen

In de meeste winkels is afdingen niet gebruikelijk. De plekken waar het wel eens kan lukken zijn vooral de wat kleinere winkels van zelfstandige ondernemers, bij kraampjes en in kunstgaleries. Verwacht echter geen gigantische kortingen waar je jaren later nog vol bravoure over kunt vertellen op verjaardagen.