<
Sluiten

Kleding

Welke kleding je mee moet nemen op een vakantie is afhankelijk van reisdoel, persoonlijke voorkeuren en de reisperiode. De kledingstijl die normaal is in Florida kun je omschrijven als casual. Informele kleding die naargelang je meer zuidelijk komt steeds meer zomers van karakter is.

Comfortabel

kleding

Zorg ervoor dat je kleren lekker comfortabel zitten. Voor dames zijn korte broeken, rokjes en zomerse jurkjes gemeengoed in Florida. Heren dragen vaak een bermuda, lange broeken worden vooral gedragen voor mensen die hun werk uitvoeren en bij gelegenheden met een meer formeel karakter. Als toerist krijg je hier niet zo snel mee te maken.

Sommige restaurants en clubs verlangen wel dat men wat meer ‘gekleed’ arriveert, maar ook hiervoor geldt dat je hier als toerist niet snel mee te maken krijgt.

Wintermaanden

De winterperiode in Florida is gemiddeld genomen lenteachtig tot zomers naar Nederlandse maatstaven gemeten. Hoe zuidelijker je komt, des te warmer het over het algemeen is. ‘s Avonds kan het echter redelijk afkoelen. Bij een stroming waarbij koude poollucht aangevoerd wordt kan het zelfs akelig dicht in de buurt van het vriespunt komen in de nachtelijke uren. Het meenemen van warmere kleding voor de frisse avonden in de winter is daarom geen overbodige luxe.

Regenkleding

Vooral in de zomerperiode is er kans op regen en onweer. Een flinke tropische bui kan ervoor zorgen dat je binnen enkele minuten zowat doorweekt bent. Als je op zo’n moment net midden in de Everglades staat, dan is dat niet zo prettig.

Een extra setje kleren als je tochten gaat maken is geen overbodige luxe, je kunt ook overwegen om waterafstotende kleding mee te nemen. Zorg wel dat het ademende kleding is, omdat de temperatuur en de luchtvochtigheid onverminderd hoog zullen zijn, ook tijdens regenbuien.

Schoenen

In je reisbagage heb je eigenlijk twee soorten schoeisel in ieder geval nodig. Allereerst lekkere slippers of sandalen voor naar strand, zwembad of om lekker mee op het terras te zitten. Voor de grotere stukken lopen zoals bijvoorbeeld in pretparken zijn comfortabele schoenen beter aan te raden. Dit geldt zeker voor dagen dat er ook regen valt.

Als je schoenen in Florida koopt houd er dan rekening mee dat je voeten waarschijnlijk meer opgezet zijn dan in Nederland op het moment dat je de schoenen gaat passen.