<
Sluiten

Internet

Internet is voor velen iets wat niet meer uit het dagelijks leven weg te denken is. Ook op vakantie is internettoegang voor veel mensen een basisbehoefte geworden. Contact met het thuisfront via e-mail of sociale netwerken, foto’s versturen, op de hoogte blijven van wat er thuis gebeurt, stiekem zitten te lachen als je ziet dat het in Nederland flink regent terwijl je in het zonnetje zit, contact met werk of relaties, informatie over Florida opzoeken, excursies online boeken, online inchecken voor de terugreis… er zijn tientallen redenen te verzinnen waarom je internettoegang wilt hebben als je op reis bent.

Internettoegang kan in Florida op verschillende manieren. De geschiktste oplossing is voor ieder persoonlijk en vooral afhankelijk van het soort toestel waarmee je online wilt gaan, de gewenste bandbreedte, je locatie en de prijs die je bereid bent te betalen voor internet.

Internet via het mobiele netwerk

internet

Niet de snelste methode om online te gaan is internettoegang via een smartphone of je laptop via het mobiele netwerk. Dataverkeer in het buitenland is een nog steeds een kostbare zaak en omdat hoeveelheden dataverkeer per sessie afgerond worden op volle MB’s kan je telefoonrekening zeer hoog oplopen. Bekend zijn de gevallen waarbij mensen op vakantie via de laptop volop hebben zitten surfen en een maand later een telefoonrekening van duizenden euro’s ze diep in de financiële problemen bracht. Om ongewild dataverkeer te voorkomen kun je het beste dataroaming uitschakelen op je mobiele telefoon. Op die manier kun je niet tot zeer vervelende verrassingen komen.

Gratis WiFi

In Florida zijn zeer veel hotels uitgerust met een wifi netwerk, vaak is het gebruik hiervan gratis voor gasten die in het betreffende hotel verblijven. Soms moet je naar openbare ruimtes om te internetten, omdat het draadloze netwerk niet altijd reikt tot de hotelkamers. Ook privévilla’s worden vaak met internetverbinding aangeboden. Dat zijn steeds vaker supersnelle verbindingen die het streamen van films en series in hoge kwaliteit mogelijk maken.

Wifi op openbare plaatsen

Geen internet op je hotelkamer of geen zin om ‘opgesloten’ op je hotelkamer achter een laptop te zitten? Gelukkig zijn er redelijk wat restaurants en ketens die een draadloze internetverbinding aan hun klanten beschikbaar stellen. Denk hierbij onder andere aan ketens zoals McDonalds en Starbucks Coffee. Soms wordt voor de verbinding een vergoeding gevraagd die online betaald kan worden of door middel van het aanschaffen van ‘inlogtegoed’ aan de kassa of bij het personeel.

Houd er wel rekening mee dat je de bestanden op je laptop goed afschermt voor de andere aansluitingen binnen hetzelfde netwerk. Door bestanden te delen kun je een risico lopen als mensen kwaad willen. Op deze manier worden er ook wel eens (soms pikante) privéfoto’s van bekende mensen gestolen.

Internetcafé

Internetcafés (ook wel cybercafés genoemd) zijn inmiddels een zeldzaamheid geworden in Florida. Het op grote schaal aanbieden van gratis wifi op steeds meer op plekken, heeft het bestaansrecht van internetcafés enorm beperkt.