<
Sluiten

Insecten in Florida

Florida heeft door het klimaat en het vele water te maken met een groot aantal insecten. Een sporadische muggenbeet zal voor de meeste mensen weinig uitmaken, maar vooral in de Everglades kun je compleet lekgestoken worden door muskieten. De grootste kans hierop heb je vroeg in de ochtend, in de avonduren en ‘s nachts. Tijdens het natte seizoen, dat loopt vanaf half mei tot half november, is de kans ook een stuk groter dan tijdens de wintermaanden.

Als je de Everglades bezoekt is het raadzaam om een muggenwerend middel dat DEET bevat te gebruiken. Dit kun je vooraf in Nederland kopen, maar is ook in Florida volop te koop. Zeker in de zomermaanden is dit naast het dragen van kleding met lange pijpen en mouwen de enige manier om muggenbeten te voorkomen.

Malaria

Florida is erg rijk aan muggen. Vooral buiten de steden, in de vrije natuur, zul je merken dat deze kleine bloedzuigers flink vertegenwoordigd zijn in Florida. Wie angst heeft voor de ziekte malaria kan met een gerust hart naar Florida reizen. Malariamuggen komen vooralsnog niet voor in Florida of elders in de Verenigde Staten. Je hebt daarom geen anti-malariapillen nodig voor een reis naar Florida.

Auto's & insecten

Andere insecten die je veel zult zien zijn allerlei soorten kevers en libellen. Vooral rondom waterpartijen en moerassen zul je deze dieren volop aantreffen. Over het algemeen zul je van deze insecten weinig last ondervinden.

Wel is er kans dat je op sommige routes met je auto een groot aantal libellen opvangt, waarna je auto er aan de voorkant als een waar slagveld uitziet. Zorg er daarom voor dat je auto in ieder geval voorzien is van voldoende ruitensproeiervloeistof.

insecten