<
Sluiten

Duiken en snorkelen

Liefhebbers van de onderwaterwereld komen uitstekend aan hun trekken in Florida. Hoewel Florida nooit genoemd wordt in de top 10 van mooiste duiklocaties ter wereld, kun je hier uitstekend genieten van een prachtige wereld onder de zeespiegel. Bij de Florida Keys heb je al op enkele mijlen uit de kust prachtige duiklocaties om te snorkelen en te duiken. Koraalrif en tropische vissen vind je hier in allerlei kleuren en maten. De snorkel- en duikexcursies op de Golf van Mexico lopen zelden uit op een teleurstelling omdat men altijd wel voldoende verschillende vissen zult zien.

Voor de hele kust van Florida vind je ook een zeer groot aantal scheepswrakken waar gedoken kan worden. Ook hier geldt dat je de beste plekken bij de Florida Keys vindt. Niet voor niets dat je op de Keys ook de meeste duikscholen aantreft.

Duiken zonder duikbrevet is in Florida niet mogelijk. Je zult dan eerst een cursus moeten volgen vooraleer je in de wateren bij Florida mag gaan duiken. Wel in het bezit van je brevet maar niet in het bezit van duikuitrusting? Geen enkel probleem want je kunt vrijwel overal duikuitrusting lenen als je een duikexcursie boekt.

Key West

Vanaf het populaire eiland Key West is de keuze aan snorkelexcursies enorm groot. Vanwege het aanbod is het zeker op rustige dagen goed mogelijk om een leuke aanbieding te vinden. Als je de prijzen gaat vergelijken let dan goed op wat er aangeboden wordt. Onbeperkt frisdrank en na het snorkelen bier klinkt leuk, maar mag geen 10 dollar per persoon duurder zijn dan wat je bij een snorkelexcursie betaalt waar geen drank bij inbegrepen is. Tenzij je van plan bent om meer dan vijf glazen te drinken haal je dat er nooit uit.

Belangrijker bij een keuze voor een snorkeltour is het aantal minuten dat je daadwerkelijk op locatie kunt snorkelen en de samenstelling van snorkelaars en begeleiders. Voor gezinnen is het vaak prettiger om met een kleinere groep op pad te gaan, terwijl de jeugd vaker het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ hanteert.

snorkelen in Florida