<
Sluiten

Drugs

Gebruik je graag drugs en wil je dit ook in Florida doen? Houd er rekening mee dat de wetten en de straffen een stuk hoger liggen dan wat je in het op dit gebied zeer liberale Nederland gewend bent. Het bezit, het handelen in en het gebruik van alle soorten drugs is verboden in Florida. Een gedoogbeleid bestaat niet en wie de regels overtreedt moet vaak serieus hiervoor boeten. Het gebruik van medicinale wiet is tegenwoordig in Florida toegestaan. Hiervoor heb je wel een lokaal doktersvoorschrift nodig.

De relaxte sfeer op bijvoorbeeld Key West of de andere Keys roept vaak ten onrechte het idee op dat drugsgebruik hier legaal is. Ook het uitgebreide clubcircuit in Miami Beach waar cocaïne en pillen zeker voorkomen, wekt de indruk dat het hier allemaal wel kan. Films zoals Scarface waarin meer coke voorkwam dan dat er sneeuw in de Alpen ligt verstevigen die indruk.

Risico's

Mocht je naar Florida gaan en ondanks de waarschuwingen toch drugs willen kopen of gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet gepakt wordt. Kopen bij totaal onbekenden levert ook het risico op dat je slecht spul in handen krijgt.

Het zelf meenemen vanuit Nederland geeft je een redelijke pakkans op zodra je via de luchthaven Florida binnenkomt. Wij hebben het al regelmatig meegemaakt dat ze tussen de rijen voor de immigratie (waar de paspoortcontrole plaatsvindt) rondlopen met speciale drugshonden. Enkele grammen in je binnenzak is voldoende om de pineut te zijn.

drugs