<
Sluiten

Bagage meenemen

De tijden dat je maar liefst twee koffers mee mocht nemen met een maximaal gewicht van 32 kilogram per stuk zijn over. Bij veel luchtvaartmaatschappijen moet je tegenwoordig betalen om een koffer mee te mogen nemen. In het gunstige geval mag je nog gratis één stuk ruimbagage van maximaal 20 of 23 kilo per stuk meenemen. Dit is verschillend per luchtvaartmaatschappij. Reizigers die in het bezit zijn van een frequent flyer pas (hogere niveaus) mogen soms meer meenemen net als reizigers in de business class of first class.

Sloten

Omdat de ambtenaren van de douane en veiligheidsdiensten in Amerika te allen tijde het recht hebben om ingecheckte bagage te openen is het verstandig om je koffers en tassen niet op slot te doen of daar een TSA goedgekeurd slot voor te gebruiken. Indien er geen TSA-slot maar een ander slot op zit en de ambtenaren willen wel in je afgesloten koffer zijn dan bestaat de kans dat ze je koffer openbreken. De schade die hierdoor ontstaat, kun je niet verhalen op de autoriteiten.

Een TSA-slot is een door de Transportation Security Administration goedgekeurd slot. Voor deze sloten hebben de ambtenaren een loper waarmee ze elk TSA-slot kunnen openen. Als dit gebeurt, kun je dat achteraf aan het slot zien. Naast koffers die voorzien zijn van een ingebouwd TSA-slot heb je ook kofferriemen met een TSA-slot en losse (hang)sloten van onder andere Samsonite.

Handbagage

De handbagageregels zijn per maatschappij verschillend. De omvang is meestal 115 of 110 centimeter (lengte + breedte + hoogte) met maten die veelal in de buurt liggen van 25 x 35 x 55 centimeter. Het gewicht kan variëren van 5 tot 12 kilo. Sommige maatschappijen zijn hier heel streng in terwijl andere er wat soepeler mee omgaan.

bagage meenemen