<
Sluiten

Afstanden in Florida

Als je auto gaat rijden in Florida moet je er rekening mee houden dat de afstanden over het algemeen groter zijn dan bij ons. Ook is de gemiddelde reistijd die je nodig hebt om grotere afstanden te overbruggen vaak wat groter vanwege het grotere aantal trajecten waarbij er een beperkte maximumsnelheid voorgeschreven staat.

Houd er rekening mee dat de afstanden in Florida aangegeven worden in mijlen. Eén mijl staat gelijk aan 1609,344 meter. Voor het gemak wordt meestal 1,6 kilometer aangehouden, wat een lichte afronding naar beneden inhoudt. Honderd mijl is dus bijna 161 kilometer terwijl honderd kilometer slechts iets meer dan 62 mijl is.

Niet alleen tussen plaatsen maar ook binnen een stad kunnen de afstanden groter zijn dan dat je in eerste instantie inschat. Van North Beach naar South Beach in Miami Beach kost je al snel zo’n twintig tot vijfentwintig minuten. Vanaf de zuidkant van International Drive naar het centrum van Orlando kost je ook bijna een half uur.

Reistijden

Globaal kun je de volgende reistijden hanteren. Deze zijn gebaseerd op de meest optimale route zonder extreme verkeersdrukte of wegwerkzaamheden.

Miami Beach – Miami 0,25 tot 1 uur
Miami Beach – Orlando 3,5 tot 4 uur
Miami Beach – Tampa 5 uur
Key West – Orlando 7 uur
Key West – Miami 3,5 uur
Key West – Miami Beach 4 uur
Key West – Ft. Myers 6,5 tot 7,5 uur
Naples – Ft. Myers 0,5 tot 0,75 uur
Orlando – Daytona Beach 1 tot 1,5 uur
Orlando – Tallahassee 4 tot 5 uur
Orlando – Panama City 5,5 tot 6 uur
Orlando – Jacksonville 2,5 tot 3 uur

Afstanden