<
Sluiten

Tijdsverschil

In Florida heb je te maken met tijdsverschil met Nederland/België als gevolg van verschillende tijdzones. Zo bevindt Nederland zich in de tijdzone UTC +1 en het grootste deel van Florida in tijdzone UTC -5.
Het noordwesten, de Panhandle, ligt in tijdzone UTC -6.

Voor het grootste deel van Florida betekent dit dat het daar vrijwel het hele jaar 6 uur vroeger is dan in Nederland. Voor het noordwesten is dit 7 uur. Als het bij ons acht uur ‘s morgens is liggen de meeste mensen in Florida in diepe slaap.

Zomertijd en wintertijd

Ook in Florida kent men een zomertijd en een wintertijd. Omdat de momenten waarop de zomertijd ingaat en er daarna weer overgegaan wordt op wintertijd niet synchroon lopen met onze zomertijdregeling ontstaan er een aantal weken waarin er een uur minder tijdsverschil is.

Het gaat om de volgende periodes:

– tussen de tweede zondag en de laatste zondag van maart (2 of 3 weken)
– tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november (1 week).

Jetlag

tijdsverschil

Door het tijdsverschil krijg je waarschijnlijk te maken met een jetlag. Dat heeft te maken met onze interne klok van het lichaam die als het ware aangepast moet worden aan de lokale tijd. Het beste is om bij aankomst in Florida je meteen aan te passen aan de lokale tijden door ‘s avonds zo laat mogelijk naar bed te gaan.

Waarschijnlijk zul je de eerste ochtend nog redelijk vroeg wakker zijn of in ieder geval ‘s nachts af en toe wakker worden. Door te proberen vanaf het moment van aankomst het eet- en slaappatroon van Florida aan te houden ben je waarschijnlijk binnen 2 of 3 dagen van je jetlag af.

Op de terugreis is het effect van de jetlag waarschijnlijk groter, omdat je dan eerder moet gaan slapen dan je lichaam wil. Het belangrijkste is om overdag niet toe te geven aan slaap (dus geen middagdutje) en om indien je pas laat kunt slapen te proberen op een zo vroeg mogelijke tijd op te staan, dus het liefste zo dicht mogelijk bij je normale tijd dat je ‘s morgens opstaat.

Het zal mogelijk wat moeite kosten, maar des te sneller ben je van de jetlag af. Anti-jetlagpillen op basis van melatonine kunnen je helpen om versneld van een jetlag af te komen, maar zijn zelden noodzakelijk.