<
Sluiten

Sloppy Joe's

Sloppy Joe's

De bekendste bar van heel Florida vind je aan 201 Duval Street in Key West. Sinds 1937 komt jong en oud hier naartoe om te drinken en te feesten. Sloppy Joe’s Bar is elke dag van het jaar open van 9 uur ‘s morgens tot maar liefst 4 uur ‘s nachts.

De oorspronkelijke Sloppy Joe’s Bar werd in 1933 geopend aan 428 Green Street, een klein eindje verderop. In die tijd was het de favoriete bar van de latere Nobelprijswinnaar Ernest Hemmingway. Vier jaar later verhuisde de bar naar de locatie aan Duval Street waar het tegenwoordig nog steeds te vinden is. Sinds 1981 vinden er in Sloppy Joe’s zelfs heuse Ernest Hemmingway look-a-like wedstrijden plaats.

Succesvol

Het succes van Sloppy Joe’s is vooral te wijten aan de sfeer die vooral bepaald wordt door de vrijwel altijd aanwezige live-muziek, de inrichting en de uitgebreide drankenkaart. Naast allerlei soorten bier kun je hier een groot assortiment aan cocktails en longdrinks krijgen. Als echte toeristische trekpleister heb je in Sloppy Joe’s een balie waar de verkoop van allerlei speciale Sloppy Joe’s merchandising wordt verkocht.

Op de kaart vind je naast drank ook wat voedsel dat zich vooral laat indelen in de categorie simpel met vaak aardig wat calorieën. Niet echt hoogstaand van kwaliteit, maar vooral bedoeld als fingerfood bij je drankje.

Sinds 1 november 2006 is Sloppy Joe’s Bar opgenomen in het “US National Register of Historic Places”, een monumentenlijst van de Verenigde Staten. Het pand heeft daarmee geen beschermde status tegen slopen of aanpassingen. De eigenaren kunnen echter wel extra belastingaftrek krijgen op restauratiewerkzaamheden en in sommige gevallen voor federale subsidies in aanmerking komen.

bekijk locatie in Google Maps