<
Sluiten

Navigeren

Autorijden in Florida is vrij simpel. Het wegennetwerk is van uitstekende kwaliteit, handig ingedeeld en overzichtelijk. De oriëntatie en navigatie over de wegen is vrij eenvoudig. De gratis Florida Transportation Map kan je al aardig wegwijs maken, ook van de autoverhuurders krijg je vaak een wegenkaart mee als je daar om vraagt. Tot het jaar 2010 hebben we nooit met een navigatiesysteem in Florida gereden en toch altijd zeer goed en eenvoudig onze weg kunnen vinden.

Wegenkaart

Het belangrijkste is om in ieder geval globaal te weten dankzij een kaart waar je moet zijn. Door middel van snelwegen, tolwegen en genummerde straten kun je vrij gemakkelijk bepalen hoe dat je er kunt komen. Een geweldig systeem in Amerika is dat wegen oplopend genummerd zijn en dat je door middel van het volgen van wegen in oostelijke, westelijke, zuidelijke of noordelijke richting goed weet welke kant je opgaat. Bij boekenzaken kun je ook zeer gedetailleerde wegenkaarten kopen zoals we die in Europa ook hebben.

Navigatiesysteem huren

Voor mensen aan wie kaartlezen niet besteed is of wie het comfort van een navigatiesysteem prefereert zijn er voldoende opties. Veel autoverhuurders bieden auto’s met losse en soms ook vaste navigatiesystemen aan. De prijs die je hiervoor betaalt, is relatief hoog als je ze vergelijkt met de aanschafprijs van losse navigatiesystemen. Wie geen gedoe wil en bereid is deze prijs te betalen is dit de gemakkelijkste optie.

Mobiele telefoon

Het gebruik van de eigen mobiele telefoon als navigatiesysteem is een uitstekende manier om binnen Florida te navigeren. De apps waarmee je kunt navigeren zijn steeds vaker gratis of in ieder geval niet al te duur meer. Let wel goed op als je met een camper door Florida wilt gaan reizen. Mogelijk heb je daarvoor aangepaste apps of software nodig. Je kunt Google Maps tegenwoordig prima gebruiken om mee door Florida te navigeren. Om enorm dataverkeer (en de daarbij behorende kosten) te vermijden, kun je het beste gebruikmaken van offline kaarten voor Google Maps. Die kun je voor je vertrek naar Florida al op je smartphone zetten, anders moet je in Florida de gratis wifi van je accommodatie gebruiken.

Wat je verder nodig hebt, is een houder om je telefoon in de auto te kunnen bevestigen. Een auto-oplader is aangeraden omdat navigeren nogal wat van de batterijcapaciteit van je smartphone vergt. Sommige huurauto’s hebben een draadloze oplaadmogelijkheid voor mobiele telefoons ingebouwd in de auto.

Eigen navigatiesysteem gebruiken

Wil je liever een los navigatiesysteem zoals een TomTom meenemen naar Florida? HDan is de kans groot dat je kaarten voor de Verenigde Staten aan kunt schaffen voor jouw systeem. Kijk daarvoor op de website van de fabrikant. Het kopen van losse kaarten is niet goedkoop, maar vrijwel altijd goedkoper dan het aanschaffen van een extra systeem.

navigeren